avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi copil nascut in Elvetia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi copil nascut in Elvetia

sotia mea a nascut in elvetia din nefericire niciunul dintre noi nu avem permis de munk si nu muncim cu acte in regula avem asiguare amandoi sa acoperim costurile spitalizari si toate cele .daca este cineva care imi poate spune daca sotia mea si bebele o sa primeasca vreo un ajutor aici sau alocatie ceva multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Denys-Mara , utilizator 13:41, 18 August 2013
Nu va asteptati sa primiti drept de sedere sau copilul sa primeasca cetatenia elvetiana numai pentru simplu fapt ca este nascut acolo . Cetatenia elvetiana nu o primeste copilul de la nastere decat daca unul din parinti este elvetian si copilul provine din casatorie .

Pentru a se califica pentru alocaţie, o femeie trebuie să fi fost asigurată cel puţin 9 luni înainte de naştere şi să fi fost implicată într-o activitate lucrativă cel puţin 5 luni din această perioada ..... Daca ati fi lucrat cu acte in regula ati fi obtinut alocatia europeana.
Pentru a beneficia de o alocatie europeana, minorii trebuie sa aiba unul sau ambii parinti la munca in strainatate si sa lucreze cu contract legal. De asemenea, daca primeste alocatie din Romania trebuie sa renunte la ea in favoarea celei din statul unde lucreaza parintele.
Pentru obtinerea alocatiei europene, cei care au copii trebuie sa se adreseze atat institutiei care se ocupa cu plata prestatiilor familiale din Romania (AJPS), cat si celei din statul in care isi desfasoara activitatea.
Alocatia se da si retroactiv.
multumim pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie italia mtheodora90 mtheodora90 Am locuit in Italia si am lucrat, dar fara forme legale, deci nu am primit alocatie pentru minorul din intretinere. Am revenit in Romania si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Custodie copil nascut in elvetia claucla claucla buna ziua. eu stau in elvetia cu un croat si nu suntem casatoriti. avem un copil de 10 luni pe care el l-a recunoscut.avem autoritare parentala comuna.eu aici ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil in elvetia Denys-Mara Denys-Mara stie cineva daca in elvetia se ofera ceva ajutor financiar pt copil daca il nasti aici?eu stiu ca mai in toate statele se ofera daca stiti va rog anuntatima si ... (vezi toată discuția)