avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia pentru copiii a caror parinti muncesc in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia pentru copiii a caror parinti muncesc in strainatate

VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA,MUNCESC IN SPANIA DE 11ANI IEU SI SOTIA LEGAL.CE PROCEDURA TREBUIE SA URMEZ PENTRU A BENEFICIA DE ALOCATIA SPANIOLA PENTRU FETITA NOASTRA.AUZEAM CEVA DE UN FORMULAR 411 CINE TREBUIE SA-L COMPLETEZE.VA ROG SA-MI DA-TI NISTE DETALI.
VA MULTUMESC.
Ar trebui sa va adresati autoritatilor spaniole, intrucat contributiile acolo au fost virate..nu la statul roman.
Mergeti la primaria din localitatea unde munciti in Spania, cu contractul de munca. Acolo va vor da niste formulare de completat, le trimit cei de acolo in Romania pt a fi parafate si veti primi alocatia.
Puteati sa faceti lucrul asta de mult. Sa intrebati daca e posibil sa primiti si retroactiv.
Daca copilul nu are cetatenie spaniola nu va primi din cate stiu...
Dar, sa mearga si sa intrebe.Nu are nimic de pierdut.
@avocat_lascoschi@yahoo.com

In prezent se acorda alocatii de catre mai multe state ( Elvetia, Germania, Spania etc) daca unul dintre parinti ( cetatean al altei tari) lucreaza cu contract de munca, si chiar daca minorul ( cetatean al altei tari) nu locuieste cu acest parinte in tara respectiva. De mentionat ca nu e o suma de lepadat, porneste de la 200 si ceva de euro ( depinde de tara - in Elvetia franci elvetieni in contravaloarea a 400 euro).
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil marian_ralu marian_ralu Buna seara!Sunt mama unui copil de trei ani,nascut in Spania.Copilul are cetatenie romana,desi traieste impreuna cu parintii lui in Spania.Desi tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi au copiii de naţionalitate română nascuţi în Spania referitor la alocație ? Copiii ( de 11 și 7 ani) au certificat de naștere romanesc și ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi are un copil nascut la Madrid in anul 2006?- nationalitate roman. Copilul are certificat de nastere romanesc si numar de identificare de cetatean ... (vezi toată discuția)