avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie pentru copii in Spania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie pentru copii in Spania

Ce drepturi au copiii de naţionalitate română nascuţi în Spania referitor la alocație ? Copiii ( de 11 și 7 ani) au certificat de naștere romanesc și număr de identificare de cetățean strain.
Menționez că părinții lucrează legal în această țară de 2o de anii .
Din anul 2016 copiii primesc alocație de la statul român , bani care se virează în conturi deschise în România pe numele copiilor reprezentați de părinți .
Mama, a incasat 100 euro/luna până ce fiecare copil a împlinit vârsta de 3 ani , pentru mamă "muncitoare", dreptul femeii care lucreaza in condițiile cotizării la asigurarile sociale în statul spaniol , în momentul nașterii copilului. Vă rog să-mi spuneți dacă copiii pot primi alocație de la statul spaniol și în ce condiții . În unele țări din UE copiii români(nu neapărat născuți în țările respective) primesc alocație conform legiilor din acele țări . Armonizarea legislației din UE nu privește și această problemă ? Vă mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Alocatie copil nascut in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi are un copil nascut la Madrid in anul 2006?- nationalitate roman. Copilul are certificat de nastere romanesc si numar de identificare de cetatean ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)