avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... alocatie copil nascut in Spania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

alocatie copil nascut in Spania

Ce drepturi are un copil nascut la Madrid in anul 2006?- nationalitate roman.
Copilul are certificat de nastere romanesc si numar de identificare de cetatean strain.
Ambii parinti lucreaza in momentul actual cu contract de munca.
Pana in momentul de fata copilul nu a incasat nimic privind alocatia,nici de la statul spaniol nici de la statul roman.
Mama, a incasat 100 euro/luna pana copilul a implinit 3 ani,pentru mama "muncitoare", dreptul femeii care lucreaza in conditiile cotizarii la asigurarile sociale in statul spaniol in momentul nasterii copilului.
Ce alte drepturi privind alocatia are copilul?
Cel mai recent răspuns: nena1 , utilizator 16:29, 17 Ianuarie 2011
In Romania puteti primi 42 lei/copil.
Pentru ca lucrati insa in Spania, aveti posibilitatea sa solicitati alocatia statului spaniol, in conformitate cu prevederile Regulamentului 1408, aplicabil in toate statele membre UE.
Va trebui sa faceti dovada ca incasati sau nu alocatia de la statul roman, in situatia in care o incasati statul spaniol va achita pentru copil diferenta dintre alocatia prevazuta pentru copiii spanioli si cei 42 lei acordati de statul roman (aprox 10 euro).
Buna ,statul spaniol nu acorda nici o alocatie pt copii ci doar suta de euro in cazul in care mama munceste legal si cotizeaza la stat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copii in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi au copiii de naţionalitate română nascuţi în Spania referitor la alocație ? Copiii ( de 11 și 7 ani) au certificat de naștere romanesc și ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil marian_ralu marian_ralu Buna seara!Sunt mama unui copil de trei ani,nascut in Spania.Copilul are cetatenie romana,desi traieste impreuna cu parintii lui in Spania.Desi tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)