avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal - tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal - tulburarea linistii publice

Buna ziua. In data de 8.08.2013, in jurul orei 01:00 ma aflam la un chiosc non-stop sa-mi cumpar un pachet de tigari. In apropiere se certau doi barbati si m-am dus sa vad despre ce e vorba. Cand m-am apropiat, unul din ei era prietenul meu si era batut, plin de sange, de celalalt. L-am intrebat ce s-a intamplat. Intre timp a ajuns si patrula de politie si ne-a cerut datele. A venit si salvarea si l-a laut pe prietenul meu ( cel batut ) iar eu am plecat acasa si politia a ramas cu " batausul " . Dupa o saptamana am gasit in posta un proces verbal prin care eram acuzat de injurii si amenintari cu acte de violenta impotriva " batausului " de natura sa tulbur ordinea si linistea poblica, fiindu-mi stabilita o amenda de 1000 lei. Eu ?????? dar ce am facut? probabil " batausul " era si in stare de ebriatate si m-a bagat pe mine la inaintare. Si mai scrie pe PV ca a fost intocmit la sediul sectiei in lipsa contravenientului ( adica eu ). Pai da mi-a zis mie politia sa nu plec, sa stau? Mi-a zis cineva ceva ca am de semnat vreun proces verbal, sau ca-mi fac proces verbal. Chair i-am intrebat daca trebuie sa mai stau sa le dau vreo declaratie. Dar au zis ca sa nu-mi fac griji ca nu e nimic. Acum eu ce pot sa fac? Am 15 zile la dispozitie pt contestatie, dar contestatia scrie ca trebuie depusa la unitatea din care face parte agentul costatator ( adica la sectie, nu la judecatorie ) si asta ar insemna ca e lovita de nulitatea absoluta, ca numai judecatoria poate anula! Si plus de asta imi trebuie musai un martor. pe cine sa-l iau ca martor? pe cel batut? cum e mai bine sa fac? Va multumesc anticipat!
Contestatia impotriva procesului verbal se depune la judecatorie si nu la sectia de politie.

Probabil, politistii respectivi, au formulare vechi, dinainte de modificarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda sau nu? ionut722 ionut722 Buna ziua. am un vecin taximetrist si am apelat astazi la el pentru o cursa. La destinatie a oprit in spatele unei statii de taxi, i-am platit, dar pentru ca ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)