avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum contest un proces verbal de contraventie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum contest un proces verbal de contraventie?

Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in formularea plangerii.
Amenda am primit-o pe motiv ca :"
Aflandu-se pe strada Callatis nr. 1 A, in fata sectiei 25 Politie a apelat in mod abuziv numarul unic de urgenta 112 pentru a solicita interventia unui echipaj de politie, desi ulterior discutase cu ofiterul de serviciu privitor la modul de solutionare". Faptele comise sunt prevazute de art. 3 pct. 11 din Cp 61/1991 si art. 4 sanctionate de art. 4 alin (1) lit. a) din L. 61/1991.

In data de 26.03, in jur de ora 23, ma indreptam spre casa impreuna cu un prieten. O patrula de politie ne-a oprit pentru a ne legitima. Ne-am legitimat amandoi, dupa care am fost bruscati de un polititst si ne0a cerut sa scoatem ce avem in buzunare. Eu am scos ce aveam in buzunare, insa prietenum meu i-a spus politistului care ne-a bruscat ca ii va arata, insa dupa ce se va legitima. Acel agent de politie s-a simtit jignit ca un om de rand isi permite sa-i spuna sa se legitimeze si a decis sa-l incatuseze pe prietenul meu. Acesta nu a ripostat deloc. L-au urcat in masina si l-au dus la sectie cu masina de politie. Sectia fiind aproape eu m-am dus pe jos la sectie. N-am fost lasat sa intru in sectie, mi s-a spus sa-l astept afara ca nu va dura mult. N-a durat decat cam 15 min. Insa cand a iesit din sectie, prietenul meu era plin de sange la gura( fusese batut de catre politisti).
Dupa ce a fost batut, am vrut sa depunem o plangere, insa nimeni din sectie nu ne-a lasat sa facem asta si am fost dati afara din sectie. Am insistat, si am mai intrat de vreo 5-6 ori in sectie insa de fiecare data am fost dati afara. Patind chestia asta, am decis sa sun la 112, gandindu-ma ca vom fi ajutati. In loc de ajutor, dupa 10 min dupa ce am sunat, am primit o amenda de la un politist fiindca mi-am permis sa sun abuziv la 112. Amenda este in valoare de 100 RON. Ideea este ca nu am de ce sa platesc o amenda care din punctul meu de vedere este data abuziv (ceva de genul si batut si cu banii luati).
Pe langa asta, in procesul verbal de contraventie sunt cateva greseli, pe care cred ca le-as putea scrie in plangere.
In primul rand, nu este trecuta ora la care este scris pv.
A doua ar fi aceea ca in loc de anterior scrie "ulterior".
O alta greseala ar mai fi: in pv scrie " Stabilesc AVERTISMENT/AMENDA 100" si este subliniat AVERTISMENT. Din cate stiu eu (si in domeniul acesta nu stiu prea multe), pentru una şi aceeaşi contravenţie se poate aplica numai o sancţiune contravenţionala principala si din moment ce este subliniat "avertisment" ma gandesc ca nu pot sa-mi dea si amenda.
Inca o greseala semnalata in pv ar mai fi faptul ca unde sunt trecute datele mele personale scrie ca CI este eliberat de S 28, iar acesta de fapt este eliberat de SPCEP S6.
Tinand cont de cele scrise mai sus, astept o parere in legatura cu formularea contestatiei. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:11, 5 Aprilie 2011
Daca nu doriti sa apelati la un avocat, redactati plangerea exact cum ati relatat mai sus.
Plangerea se adreseaza Judecatoriei din raza teritoriala a agentului constatator si se judeca in contradictoriu cu Inspectoratul Judetean de Politie.
Greselile inscrise de d-voastra se incadreaza la nulitati relative. Dumneavoastra puteti formula o plangere impotriva organului de politie care va pus catusile si cel care va lovit. martor il puneti pe prietenul d-voastra care a dorit sa fie de fata la scenele de la Sectia de politie. Plangerea o puteti pune direct la Judecatoria X 9localitatea de resedinta a dumneavoastra).
Pentru procesul verbal la fel formulati o alta plangere in care solicitati anularea p-v de constatare si sactionare a contraventiilor si anexati o copie la plangere. Martor il puteti pune tot pe prietenul d-voastra.Ok...#-o..Succes
Impotriva procesului verba de contraventie,prietenul dvs poate formula plangere contraventionala,in termen de 15 zile de semnarea/primirea la domiciliu a acestuia ,la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
In acea noapte,prietenul dvs,trebuia condus la un medic-legist si apoi condus sa formuleze plangere penala impotriva politistilor la Parchetul,corespunzator ca si competenta locului faptelor si gradului politistilor care l-au lovit(probabil Parchetul de pe langa Tribunalul local,daca acestia fac parte din corpul agentilor).
Pana acum prietenul dvs s-a adresat unui medic legist ?
Exista un certificat medico-legal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unei amenzi imense pentru nimic! AlexPiciu AlexPiciu Salut , numele meu este Alexandru si am o foarte mare neclaritate , si anume...in urma cu o saptamana am fost anuntat de catre o prietena ca un baiat mi`a ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare acte QTO QTO Buna ziua. Va cer un sfat de specialitate. Ieri noapte in jurul orei 1 am plecat impreuna cu un prieten sa il duc acasa. La un moment dat pe o strada ... (vezi toată discuția)
Parcare Gatuso1982 Gatuso1982 Dacă am parcat pe un loc de handicapat si am fost fotografiat de către un polițist civil pot primii ulterior amendă? In parcare de la Hipermarket Auchan! (vezi toată discuția)