avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatia a cincea
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatia a cincea

O intrebare: licitez pentru o casa pentru care nu se mai prezinta nimeni. Am licitat la a 3-a, a 4-a licitatie. Nu mi-au acceptat pretul (era 20 mii euro la o valoare evaluata de 40 de mii cca), si urmeaza a 5-a. Vreau sa licitez in continuare, dar nu ofer mai mult. Daca nu se va prezenta nimeni cu pret mai mare, doar mai mic, fiind a cincea licitatie, poate sa se respinga oferta mea si sa isi adjudece banca casa respectiva? Si daca da, ce se intamplamai departe cu ea, cine o vinde, cui? O sa mai pot participa la licitatie? Nu voi oferi un pret mai mare, deci acest raspuns iese din discutie.
Cel mai recent răspuns: lutucons , utilizator 20:57, 21 August 2013
Adjudecarea bunului dedus executarii se realizeaza in favoarea participantului la licitatie care ofera pretul cel mai mare dupa a treia strigare
Daca era asa cum spuneti, imobilul era adjudecat deja de dooa ori. Chiar nu stie nimeni sa raspunda?
Daca executarea este facuta la cererea unui creditor diligent, de ex o banca, si aceasta a cerut executorului sa nu se vanda sub o anumita suma, nu veti adjudeca niciodata daca nu oferiti cat cere banca. Daca nu se ofera pretul respectiv se suspenda licitatia si se amana pentru un nou termen.
Am inteles, si poate executorul sa ne comunice sub ce suma a cerut banca sa nu se vanda, sau e confidential? Si chestia cu adjudecarea de catre banca ce era? Si multumesc!
Banca nu poate adjudeca decat la 75%. Sigur ca va poate spune pretul, doar el vrea sa incaseze onorariul, deci e cel mai interesat sa vanda.

Alte discuții în legătură

Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa utilpentrumine utilpentrumine Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am facut un credit la o banca si nu am mai putut sa-l platesc. Anul trecut banca a scos casa la vanzare de mai multe ori. ... (vezi toată discuția)