avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gratiere - Amnistie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gratiere - Amnistie

Daca o persoana are o suspendare care intra sub incidenta legii privind amnistierea dar are pe rol un dosar privind o infractiune comisa in perioada de incercare; presupunand ca intre timp intervine legea amnistierii iar dosarul al doilea nu s-a judecat definitiv, intrebare:
1) Inculpatului i se poate amnistia prima pedeapsa care a fost cu suspendare, astfel incat, nefiind judecat pentru cea de-a doua fapta, in stare de recidiva, sa nu se considere recidivist si, deci, inteleg ca acestia nu intra sub incidenta legii?
2) In lege se mentioneaza ca nu beneficiaza recidivistii; nu conteaza ca sunt infractiuni postcondamnatorii sau postexecutorii?
Va multumesc!
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Recidiva postcondamnatorie Ioana Ungureanu Ioana Ungureanu Buna seara! Am nevoie de o parere in ceea ce priveste tratamentul sanctionator al recidiviei postcondamnatorii: inculpatul X savarseste o infractiune de ... (vezi toată discuția)
Controverse fata de legea penala mai favorabila cezarad cezarad Imi poate spune si mie cineva care este criteriul pentru care o instanta a respins cererea de schimbare de incadrare juridica din infractiunea prevazuta de 321 ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)