avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor

in data de 05.08.2013 in parcarea interioara a SC Rewe Turda SRL am efectuat manevra de mers inpoi mai putin de 50 m dupa care am intrat in curtea societati respective pentru a descarca. Pe data de 07.08.2013 am fost anuntat verbal de catre receptionerul societati ca in data de 05.08.2013 ca as fi lovit un autoturis parcat in parcarea de camioane sub semnul de stationarea interzisa. intreband ce sa intamplat nu a putut nimeni sa ma lamureasaca au spus ca m-au vazut pe una din camerele de luat vederi. iar in data de 14.07.2013 am fost contactat de politia Turda sa ma prezint la biroul Politiei rutiere pentru elucidarea situatiei. Precizez ca mi-au suspendat dreptul de a conduce ca nu am anuntat evenimentul in 24 h, fara a imi prezenta nici un fel de dovada in acest sens. Semiremorca nu are nici o zgarietura si nici urme de vopsea,cel putin alte 2 autotren au efectuat aceeasi manevra cu 15 min inaintea mea. Ce as putea sa fac si cum as putea sa vad si eu inregistrarile camerei video pentru ca am dubii mari in privinta acestei fapte.......:frantic::sorry::O:(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:06, 18 August 2013
Contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare si mentionati ca nu ati avut cunostinta despre producerea accidentului. Depuneti si o cerere ptr obtinerea certificatului de grefa pe care il depuneti la politia rutiera si vi se va restitui permisul de conducere pana la finalizarea plangerii. Politia va trebui sa prezinte dovezile in baza carora v-au retinut permisul in vederea suspendarii.
Fiind vorba despre un autotren care urma sa descarce marfa in depozitul magazinului receptionerul avea obligatia sa se asigure de descarcarea in conditii de siguranta a marfii si sa dirijeze masinile in zona de descarcare. Mai ales in conditiile in care spatiul de descarcare la magazinele din reteaua respectiva, din cate cunosc, este destul de mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita? raull raull In data de 13. 05. 2014. Fiind stationat pe trotuar cu autoturismul firmei de curirat Politia Locala m-a oprit si mi-au facut proces verbal cu amenda de 170lei ... (vezi toată discuția)
Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă industrială din uk și a fost furată marfa. care ar fi partea mea de vină? M365088 M365088 Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata ... (vezi toată discuția)