Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata si acuma da vina pe mine pentru ce sa intamplat. Precizez ca faceam o pauza de 45 ore. Care ar fi partea mea de vina?
Autorul furtului e exclusiv vinovat pentru comiterea infractiunii.
Dumneavoastră puteți fi cel mult sancționat disciplinar pentru ca ați lăsat camionul prea mult nesupravegheat, potrivit contractului de munca și a fisei postului.
Apărarea în fața angajatorului este indicat sa o faceti prin avocat daca va imputa ceva.
Pentru furt nu sunteti de vina.
Depinde însă de multe alte lucruri, cum ar fi unde ar fi trebuit să lăsați camionul, etc.
Avocatul se poate descurca în funcție de situatia concretă.
Pascal19
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va supuneti CONVENTIE CMR dela GenevaArt. 3
Pentru aplicarea prezentei convenţii, transportatorul răspunde ca de propriile sale acţiuni şi omisiuni, de acţiunile şi omisiunile prepuşilor săi şi ale oricăror alte persoane la serviciile cărora recurge pentru executarea transportului, daca aceşti prepuşi sau aceste persoane acţionează în exerciţiul funcţiilor lor.
Soferul este responsabil pentru marfa transportata de la incarcare pana la descarcare. Trebuie sa ia toate masurile, inclusiv cele de protectia marfii. Daca sunteti sofer de mult timp stiti ca nu puteti sa abandonati camionul cu marfa. Daca exista asigurare CMR, atunci va plati asiguratorul paguba creata, altfel puteti sa fiti buni de plata.