Buna ziua ,
angajatorul nu a stabilit nimic . Spera ca acest lucrul sa fie facut de politie , ca urmare a solicitarii angajatorului . Raspunsul politiei , nu il disculpa pe sofer , dar nici nu il acuza . Tocmai de aceea am spus ca proba cu poligraf ( inca ) nu a fost facuta , desi nu stiu cat cantareste aceasta in emiterea unei supozitii asupra salariatului.
Daca , la momentul incarcarii in camion , conform inregistrarilor video se confirma ca Marfa ( electronice mari , de volum ) au fost incarcate in camion , apoi camionul sigilat , iar la descarcare dupa cca 300 de km parcursi , se constata ca sigiliul este rupt si Marfa lipsa in camion , conform conventiei CMR - transportatorul este vinovat . Acum transportatorul , este reprezentat de soferul angajat .....dar care nu are semnata fisa postului unde ii sunt aduse la cunostiinta obligatiile postului . Aceste obligatii le sunt bine cunoscute , oricum , la soferii profesionisti cu atestat profesional obtinut in urma scolarizarii . Fisa postului , vine in completare ( cred eu ) cu mici particularitati dupa cum considera fiecare . Dar , de regula , se stie ca , transportatorul raspunde prin angajatii sai , de siguranta transportului si securitatea marfurilor . Acum , eu nu stiu ce document putem considera ca trebuie sa stea la baza emiterii de catre angajator a pretentiilor , in acest caz .
Drept este , ca nici nu pot afirma ca soferul este implicat in vreun fel . Dat fiind faptul ca este un angajat nou ,si cu atitudinea lui de a pleca imediat din firma dupa acest incident , prin faptul ca nu a ajutat sub nicio forma ancheta politiei ( el nu stia nici macar ce Marfa a incarcat - motivand politistului care il ancheta , ca a stat pe telefon si nu era atent la ce se incarca ....avand in vedere aceste aspecte , consideram ca o parte de vina tot exista asupra soferului .
Ce nu stiu , repet este cat de mult conteaza in cazul acesta , semnarea sau nu , a fisei postului .
Cornel Vasile a scris:
Angajatorul a stabilit ca soferul este vinovat de furtul respectiv?
Daca da, cum sau in baza a carui document?