E mult de discutat , despre cum s-au modificat criteriile de angajare in ultima vreme , in acest domeniul si poate nu numai . Dat fiind lipsa fortei de munca , angajatorii fac aceste compromisuri si accepta sa angajeze fara a cere imperativ referinte , si accepta in asemenea posture de maxima raspundere si salariati /soferi , cu foarte putina experienta , ba unii angajeaza chiar si fara experienta . Noi , in masura in care reusim , ne interesam despre istoricul potentialului viitorului angajat ...dar ce sa vezi , majoritatea au lucrat la " un prieten " sau la firme de afara sau la firme foarte mari din Romania , unde daca ceri referinte despre fosti angajati ....astepti mult si bine .
Cu scuzele de rigoare , caci ne-am abatut de la subiect , inchei si raman in aceeasi dilema , daca pe langa pierderea cauzata deja de acest sofer , se merita sa merg mai departe in instanta. Stiu ca , de cele mai multe ori , protejat este mai mult angajatul ....decat angajatorul in fata legii . Poate gresesc , dar cred ca lipsa de respect si de responsabilitate asumata a salariatilor fata de ( hai sa nu zic patron ) fata de jobul lor , este cred , si o urmare a acestei conceptii care este stiuta de ambele tabere , si speculata doar de una . De aceea , angajatii migreaza fara nicio rezerva ( in domeniul transporturilor ,si credeti-ma ca stiu ce affirm ) fara preaviz de cele mai multe ori , lasandu-ne cu ochii in soare , contracte descoperite , pentru ca nu au simtul responsabilitatii , nu privesc in perspectiva si urmaresc doar ziua de salariul ...si cam atat. Nu toti , desigur , dar majoritatea fortei de munca tanara care vine acum , asa intelege sa fie salariat la privat in Romania . Cu o experienta in domeniul de peste 25 de ani .....cum este acum , nu a fost niciodata . Stiam ca vin vremuri grele , stiam ca muncim tot mai mult ca sa avem din ce in ce mai putin , dar ....ce te faci cand nu mai ai cu ce muncii ??? Iar , noi nu suntem singurii care trecem prin asa ceva, din pacate .
andrei2005 a scris:
Foarte ciudat ce declara soferul ca nu stie ce s-a incarcat (banuiesc ca nici CUM...) pentru ca a stat pe telefon. Orice sofer cu un pic de raspundere se uita cum este incarcata si fixata marfa in camion - din cauza unei fixari necorespunzaroare, intr-un viraj, marfa se poate deplasa si duce chiar la rasturnarea camionului. Putea sigur sa vada CE s-a incarcat...
E ciudata si plecarea intempestiva a soferului. De curiozitate, la angajare l-ati intrebat unde a mai lucrat si ati cerut eventual referinte?...