avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Firma transport ineternational pauza de 45 interzisa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Firma transport ineternational pauza de 45 interzisa in tari UE se faca in camion

Buna ziua am si eu o intrebare: am o firma de transport marfa si prestez servici in spatiul UE cu noile legi se interzice pauza de 45 sa se faca in camion find obligat sa i-au camera la hotel .Eu sunt administratorul firmei si sunt si sofer oa-re ca administrator am si eu obligativitatea aceasta sau pot face pauza de 45 in camion ? Am intalnit pe un coleg si mia zis ca avocatul lui ia spus ca poate face pauza in camion fara probleme el find administrator, eu vreau sa ma asigur sa nu fie povesti de parcare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: traiflortrans , utilizator 10:18, 31 August 2018
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că , în sectorul transporturilor rutiere, conducătorii auto nu pot efectua la bordul vehiculului lor perioada de repaus săptămânal normală la care au dreptul. În schimb, perioada de repaus săptămânal redusă poate fi efectuată în cabină în anumite condiții.

Prin urmare, hotararea Curtii nu face distinctie intre conducatorii auto si conducatorii auto care au si calitatea de administratori societate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata zilelor de weekend si nici recuperate balogh77 balogh77 Buna ziua Sunt sofer de camion la o firma destul de mare, cu peste 40 de angajati. Ca sofer, cand ma duc in delegatie, stau cate 2-3 saptamani in cursa, ... (vezi toată discuția)
Timpi de conducere in 3 soferi adi-arad adi-arad poate cineva sa-mi spuna timpii de conducere la autocar in 3 sau 4 soferi? (vezi toată discuția)
Am lăsat două zile camionul parcat într-o zonă industrială din uk și a fost furată marfa. care ar fi partea mea de vină? M365088 M365088 Am lasat camionul parcat într-o zona industriala din uk am plecat pentru 2 zile si a fost furata marfa din camion. Angajatorul nu mi-a oferit parcare cu plata ... (vezi toată discuția)