celentana a scris:
E posibil ca cererea de divort sa se fi anulat dat faptului ca am achitat cuantumul taxei judiciare pt divort prea mic, care, inteleg ca intre timp s-a marit?
Este posibil. Cererea de chemare în judecată a fost depusă la instanţă după data intrării în vigoare a O.U.G. nr. 80/2013. Este de asemenea posibil ca acesta să nu fi fost unicul motiv.
celentana a scris:
In cazul asta, pot achita diferenta cuantumului respectiv la primarie si sa revin cu o cerere de reexaminare solicitand sa se revina asupra masurii anularii cererii in instanta?
Nu are rost. O eventuală cerere de reexaminare va fi respinsă.
Să vă explic de ce. Înainte de a comunica cererea de chemare în judecată, instanţa o verifică pentru a vedea dacă îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-art. 197 Cod procedură civilă (vedeţi art. 200 Cod procedură civilă). Când cererea nu îndeplineşte aceste cerinţe, reclamantului
i se comunică în scris lipsurile, cu menţiunea că,
în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse,
sub sancţiunea anulării cererii.
Asta s-a întâmplat şi în cazul cererii dvs. Instanţa a transmis o adresă acolo unde aţi solicitat să vi se comunice actele de procedură, probabil la sediul cabinetului avocatului din moment ce dvs. nu aveţi idee de existenţa acestei adrese. Termenul de 10 zile a trecut iar ceea ce a dispus instanţa nu a fost adus la îndeplinire. În aceste condiţii, cererea a fost anulată.
Este evident că o eventuală cerere de reexaminare va fi respinsă. Ceea ce vă pune în vedere instanţa să faceţi în procedura de regularizare a cererii trebuie făcut înăuntrul termenului de 10 zile şi nu după expirarea acestui termen. Tot ce v-a rămas de făcut acum este să o luaţi de la capăt, de preferat cu un avocat care a citit Codul de procedură civilă în vigoare.