avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INCHEIERE FINALA (DEZINVESTIRE)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INCHEIERE FINALA (DEZINVESTIRE)

Complet: Camera de Consiliu
Tip solutie: anuleaza cererea;
Solutia pe scurt: Anuleaza cererea formulata de reclamantul .....Cu drept de cerere de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare, care se depune Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Data in camera de consiliu si pronuntata in sedinta publica, astazi,---------
Document: Incheiere finala (dezinvestire);

In speta, dosarul se refera la o cerere de rezolutiune a unui antecontract de vanzare cumparare unde nu au fost indeplinite obligatiile contractuale de catre dezvoltator. S-a platit inclusiv taxa de timbru de aproximativ 12000 RON. Care pot fi motivele de anulare a cererii? Ne mai recuperam taxa de timbru? Aceasta a fost achitata in timp util, online si s-a prezentat la dosar extrasul electronic.
Cel mai recent răspuns: LDMUNTEANU , utilizator 19:00, 13 August 2015
doar jumatate din taxa de timbru ...cu constitire dosar de restituire depus la financiar

in general se aproba repede, 6 luni -un an si se compenseaza cu amenzile sau alte taxe din trecut...sau se restituie
Conform art.200 (4) NCPC"Daca obligatiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt indeplinite in termenul prevazut la alin.(3),prin incheiere ,data in camera de consiliu ,se dispune anularea cererii."
(5) Impotriva incheierii de anulare,reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare,solicitand motivat sa se revina asupra masurii anularii." Dupa cum vedeti, nu este vorba numai de anularea cererii ptr.neachitarea taxei judiciare de timbru,sunt si alte motive privind:modificarea si/sau completarea cererii introductive de instanta. Dvs, trebuie sa stiti motivele anularii,respectiv ce v-a pus in vedere instanta sa completati/modificati cererea introductiva si nu v-ati conformat.Putei cere restituirea taxei judiciare de timbru in conditiile prevazute de art.45 din O.U.G. nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
In cazul in care dorim sa mergem cu dosarul in continuare trebuie depusa o noua cerere? Eu consider ca anularea dosarului s-a produs din neglijenta sau superficialitatea avocatului pe care l-am avut. Cum putem proceda in continuare pentru a inainta cu acest proces fara sa mai trebuiasca sa platim inca o data taxa de timbru? Am sunat astazi la arhiva si mi s-a spus ca hotararea se editeaza de catre grefier, este inca la judecator si nu a ajuns fizic dosarul la ei ca sa-mi poata comunica motivele. Este mai bine sa fac contestatie in termen de 15 zile de la primirea hotararii sau sa deschid o noua cerere ? Nu considerati totusi ca orice motiv pentru care s-a anulat aceasta cerere este din culpa avocatului? Ne putem indrepta asupra lui? Pentru noi pierderea este foarte mare.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
LDMUNTEANU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata, cerere anulata ca netimbrata RuxandraCibu RuxandraCibu Buna ziua, Am achitat taxa de timbru in contul de trezorerie fara insa a face dovada achitarii ( nu era nicaieri mentionat in comunicare ca dovada platii ... (vezi toată discuția)
Repunerea pe rol dupa dezinvestire; reexaminarea catinf catinf Buna ziua, Am depus o actiune de contestatie la executare prin care am cerut anularea incuviintarii executarii silite si desfiintarea dosarului. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire marius s marius s Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul raspus din partea instantei: Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU Tip solutie: Încheiere Solutia pe ... (vezi toată discuția)