avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmostenire prin contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmostenire prin contract de vanzare cumparare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema
Parintii mei intentioneaza sa incheie un contract de vanzare-cumparare cu o ruda( un nepot al lor) eliminandu-ma in acest fel de la ulterioara mostenire. Sunt singurul lor copil si s-a ajuns la aceasta situatie din cauza unor neintelegeri dintre noi.
Va rog sa imi spuneti daca acest act se poate contesta sau anula in instanta, dupa decesul lor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:34, 19 August 2013
Nu sunt de meserie dar pot sa-ti dau un raspuns .
In lege scrie ca orice act poate fi atacat dar ma tem ca ,nu veti reusi,odata ce propietarii face vanzarea pe timpul vietii(la notar) nu avea sorti de izbanda.
ar fi o chicita avocateasca: dv. puteti formula in instanta dupa decesul propietarilor ,lipsa discernamantului (asta in cazul in care vanzarea se face fara adev. de la INML, DACA parintii au varsta peste 70 ani da data vanzarii) (sau sa specificati ca suma vanzarii a fost in neconcordanta cu pretul pietei) Deci vezi cum faci si impacate cu parintii fa ceva du le un curcan ceva,vezi tu!!! Bafta
in principiu as avea nevoie de sfatul cuiva care este de specialitate, am mai citit aici pe forum diverse discutii cu subiect asemanator, insa imi este neclar daca se poate anula sau nu un astfel de act si care sunt conditiile(asta cu discernamantul este o idee buna, in principiu un parinte care face asa ceva poate avea o problema de discernamant)
sugestia cu curcanul nu ma ajuta in nici un fel...multumesc
Parintii dvs in calitate de proprietari ai imobilului pot dispune de bunul lor cum doresc. Dvs veti culege prin mostebire ce va lasa in momentul decesului. daca vanzarea este valabila adica se da pret serios sincer si real partile au capacitate de execitiu deplina nu aveti ce ataca ulterior la decesul lor.
multumesc pt raspuns.
1. pot sa cer in instanta dovada ca nepotul lor a efectuat plata?
2. cum pot dovedi eu,dupa deces ,daca aveau(sau nu) discernamant?
3. se "puncteaza" cumva, la un eventual proces, faptul ca parintii mei si acest var au facut actul fara a ma anunta si pe mine, ca unica fiica?- eu am aflat aceste lucruri de la terti-.
Adica il pot acuza pe varul meu pt ca mi-a dosit acest act?

multumesc
Dumneavoastra nu aveti calitatea de mostenitor, inca. Parintii pot dispune de bunurile lor cum vor si nu va puteti opune.

Alte discuții în legătură

Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Contract neatacabil vio40 vio40 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic ... (vezi toată discuția)
Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)