avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract neatacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract neatacabil

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare.
O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic din ce a acumulat in timpul vietii.Care contract ar fi mai sigur donatie sau vanzare-cumparare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AlexGM , utilizator 15:09, 19 August 2017
Daca acele rude nu sunt parintii, sotul sau copii respectivei persoane, va poate face fara probleme un contract de donatie.
Dansul are doar 1 nepot in viata.
vanzare -cumparare e mai sigur.
Daca e nepot de la sora/frate, nu are nici o legatura.
Incheiati o donatie. Vanzarea nu e mai sigura, mai ales daca nu se achita un pret.
Nu exista acte mai sigure sau mai putin sigure.
Nu exista act juridic inatacabil in instanta.
Contractul trebuie sa reflecte vointa reala a partilor.
Daca este legal facut nu vor fi probleme.

Alte discuții în legătură

Cum pot încadra situația descrisă privind un contract de vânzare-cumpărare? vânzătorul declară în contract că a încasat banii, dar locuiește, în continuare, în imobil Cristi M. Cristi M. Exista un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din august 2015. Imobilul este o curte, cu o casa si o anexa, situat in localitatea Barlad. Valoarea ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)