Buna ziua!
As avea si eu o intrebare.
O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic din ce a acumulat in timpul vietii.Care contract ar fi mai sigur donatie sau vanzare-cumparare?
Multumesc anticipat.
Și dvs sunteți în eroare.
Nu exista un act mai sigur decât altul.
Dacă donația nu încalcă rezerva succesorala, este foarte sigura.
Eu am 7 case și donez 2. Copiii sau nevasta mea nu au de ce "să atace" donația pentru că mai raman încă 5 case din care să își ia dreptul.
La fel, daca nu am pe nimeni, sunt singur pe lume și las tot la un vecin, nu o sa vina un var de-al doilea să "atace" donația.
Și atacatul asta se face in anumite conditii, de anumite categorii de succesibili, nu oriunde, oricând. Ca altfel, n-ar mai încheia oamenii acte, daca ar exista posibilitatea sa vina unu de pe strada să "atace" actul.
Dacă nu se achita un pret la modul efectiv, vânzarea este nulă. Pentru ca plata prețului este de esență vânzării.
Dacă vânzarea este facuta către un copil se prezuma a fi donație deghizată și este extrem de "nesigura"
Felicit userul @raluk0207 pentru ca s-a pus foarte bine la punct pe spete privind contracte v/c, donatii, testamente, mosteniri, succesiuni, cu care in trecut am avut unele opinii contradictorii. Acum este un exemplu de profesionalism