avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare, parinte-copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare, parinte-copil

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la un caz.

parinti divortati, au impartit bunurile, mai departe fiecare a achizitionat cate un apartament. tatal a facut vanzare cumparare pe apartamentul sau unuia dintre cei 4 copii cu clauza de intretinere. au trecut 15 ani. tatal nu a primit nici un ban la vanzare si nici nu a fost ajutat sau intretinut vreodata din acel moment. nu stie la ce notar au mers, a fost dus, nu are nici un exemplar din contract. tatal poate ataca in prezent in instanta contractul? cum ramane cu ceilalti 3 copii, care nu au stiut de intelegere si au aflat tarziu. cum ramane cu rezerva succesorala? cum se procedeaza? va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
eu-ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: eu-ro , utilizator 15:50, 19 August 2013
Buna ziua,
Da, contractul poate fi reziliat, pentru neplata sau neprestarea intratinerii. Doar tatal are dreptul la actiune, daca este in viata, sau ceilalti mostenitori, dupa moartea sa.
chiar si dupa 15 ani? nu a intervenit cumva prescriptia? multumesc
Numai daca motivul pentru reziliere este mai vechi de 3 ani. Daca in ultimii 3 ani nu s-a prestat intretinere, va puteti limita la acest motiv pentru a cere rezilierea.
tatal nu a primit nici un ajutor, nimeni nu are vreo dovada ca i a dat ceva. copilul care a primit apartamentul poate contesta cumva? multumesc
Ce se conteste copilul? Se poate apara in Instanta. tatal nu reziliaza el, cere in Instanta rezilierea contractului de intretinere.

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. prescriptie? DanyD DanyD In anul 2009 am incheiat un contract de v-c cu o clauza de intretinere in favoarea vanzatorilor, incepand de la data autentificarii contractului , pe tot ... (vezi toată discuția)
Rezolutiunea/rezilierea exclud executarea silita a obligatiilor? ContSters214341 ContSters214341 Conform art. 1549 NCC alin. 1: Daca nu cere executarea silita a obligatiilorcontractuale, creditorul are drept la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am și o întrebare. se poate face contract de vânzare ... CosminGheorghescu CosminGheorghescu Buna ziua, am și o întrebare.Se poate face contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere plus o sumă de bani și dacă da ,daca cumva se ... (vezi toată discuția)