avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somaj sau nu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somaj sau nu?

Nepotul meu a terminat liceul anul trecut, in iunie 2008. A incercat sa-si gaseasca de lucru, dar nu a gasit ceva stabil. Acum, in martie a incercat sa-si introduca dosarul pentru somaj, dar i s-a spus de catre A.J.O.F.M. Arges ca datorita faptului ca nu figureaza la ei ca persoana in cautarea unui loc de munca si ca nu a depus acest dosar in termen de 6 luni, nu mai poate beneficia de ajutor de somaj. Este legal sau fiecare agentie de ocupare a fortei de munca are propriile reguli?
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 14:33, 20 Martie 2009
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si simularea fortei de munca este necesara in obtinerea raspunsurilor la intrebarile dvs.
ex: art. Art. 38. alin. (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:a) încetării raporturilor de muncă;b) încetării raporturilor de serviciu;c) încetării mandatului pentru care au fost numite sau alese;d) expirării duratei sau desfacerii contractului militarilor angajaţi pe bază de contract.e) încetării calităţii de membru cooperator;f) încetării contractului de asigurare pentru şomaj;g) încetării motivului pentru care au fost pensionate;h) încetării motivului pentru care au fost suspendate raporturile de muncă sau de serviciu;i) Abrogat;
j) rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti;k) încetării activităţii desfăşurate exclusiv pe baza convenţiei civile;
l) expirării perioadei de 60 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. a);m) absolvirii, pentru cazurile prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. b);n) expirării perioadei de 30 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. c). La alin (2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată. Alin. (3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii. Alin. (4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! adrianbiti adrianbiti In baza prevederilor art.61 lit.c,am fost concediat.Incepand cu data de 07.01.2009,am incetat activitatea.Doresc sa inaintez dosar de somaj?Exista un termen ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj eelena.neacsu eelena.neacsu am intrat in somaj pe data de 27 ian. 2010,actele au sosit de la BUCURESTI PE DATA DE 22 MARTIE 2010,IAR EU LE -AM DEPUS LA AJOFM PLOIESTI PE 31 MARTIE ... (vezi toată discuția)
In legatura cu somajul alin1980 alin1980 Buna ziua as dori sa intreb somajul cum se calculeaza din momentul in care ai depus dosarul . si ti-a fost aceptat din momentul acela primesti somasj., ... (vezi toată discuția)