Buna seara,
Dupa o vechime de 25 de ani ca subinginer, prin completarea studiilor de scurta durata cu inca 3 ani (am repetat anul al treilea pentru ca asa au fost conditiile impuse de facultate ?!), am devenit inginer (cu 6 ani). In conditiile in care a avut loc doar o transformare a postului pe care activam (din subinginer gr.I A, in inginer, respectiv inspector de specialitate), vi se pare corecta incadrarea mea la fel ca cea a unui tanar absolvent cu zero ani vechime, adica la un nivel imediat superior celui de baza (pentru ca am inteles ca legislatia acuala nu mai prevede nivelul "baza") ?! :O Nu vreau sa fiu subiectiva, dar acest lucru mi s-ar fi parut normal in conditiile in care anterior as fi avut studii medii si nu studii superioare chiar daca au fost de scurta durata.
Ulterior completarii studiilor de lunga durata, am aprofundat si un master de 1,5 ani in Expertiza Tehnica, Economica, Evaluare si Management, care bineinteles nu mi-a ajutat absolut deloc la cresterea salariala.
Facand o retrospectiva asupra salariului din ultima perioada (cand au avut loc schimbarile sus mentionate), am constatat urmatoarele:
- subinginer gr.I A, gradatia 5 (pana la 31.08.2010) - salariu de incadrare = 1272 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5 (de la 01.09.2010 pana la 31.12.2010) – salariu de incadrare 1374 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5 – incepand cu 01 ianuarie 2011, are loc o marire de salariu cu 15% - salariu de incadrare rezultat = 1184 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5, in prezent, dupa ultimele indexari de dupa 2011 incoace – am revenit la salariu de incadrare = 1374 lei;
Nu mai inteleg nimic ! Daca dumneavoastra considerati ca s-a gresit undeva sau daca va este necesara transmiterea si a altor informatii va rog sa imi spuneti, pentru ca aceasta situatie este neclara pentru mine. De multe ori am intentionat sa merg la ITM, dar imi este frica, ca acest demers al meu sa nu aiba repercursiuni asupra locului meu de munca, in conditiile in care as mai avea vreo 3 ani si ceva pana la pensie.
In speranta ca am fost destul de explicita, va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat si va doresc multa sanatate si mult succes in activitate.
Cu stima si consideratie, :luck::love: