avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati de transmitere a proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati de transmitere a proprietatii

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in propietate casa si ceva teren arabil.Mentionez ca nu are copii,sotia decedata ,dar are mai multi nepoti.

Va multumesc,

Radu
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
johnny_1961, utilizator
Orice act poate fi anulabil. Nu poatye fi supus reductiunii insa alti mostenitori legali pot cere anularea lui in instanta pe lipsa capacitatii de exercitiu a testatorului. Daca doriti testament faceti l autentic si cereti si un certificat IML.
certificatul de la IML trebuie pentru ca atunci cand alti mostenitori legali (in speta alti nepoti)pot cere anularea lui in instanta pe lipsa capacitatii de exercitiu a unchiului meu
ce inseamna sa-l fac autentic?
trebuie terenurile intabulate pentru a fi trecute in testament?

multumesc,

Radu
Autentic adica la notar si nu olograf adica scris datat si semnat de mana testatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca testamentul? alyna18bn alyna18bn Buna ziua. Am o nelamurire legata de procedura care se urmeaza pentru atacarea unui testament. Pe scurt: Daca defuncta lasa mostenire prin ... (vezi toată discuția)
Sucesiune,intabulare,mostenire.. bogdano81 bogdano81 Bunici decedati, s-a facut succesiune pe cei doi fii (A si B)fiecare cu 1/2 din masa succesorala.(terenuri intravilane si extravilane). A are doi copii (a mic ... (vezi toată discuția)