avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog dati-mi un sfat, probleme familiale grave
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog dati-mi un sfat, probleme familiale grave

Sunt tata-l unui minor de 16 ani,il am inspre crestere crestere si educare,sunt despartit de mama lui de 2,5 ani,
De curind minorul a avut o prietena care in luna Septembrie devine majora,au avut contacte sexuale si au inceput sa apara probleme ca ea ar fii gravida,
Astazi au avut o intrunire familia ei cu minorul care urmeaza sa fie pe clasa a 11,din discutiile avute ar fii reiesit ca ea nu renunta la sarcina,si va urma calea proceduara pentru pensie,ca mi-ar retine si mie din salarul,cota parte,
Precizez ca pensia primita de la mama lui e de 250,
VA MULTUMESC,
Cel mai recent răspuns: ptar , utilizator 00:35, 23 August 2013
Ar fi bine sa discutati si dvs. cu familia minorei care va deveni majora, impreuna cu minorul dvs. si prietena presupus gravida. Puneti-o la curent si pe mama tanarului si eventual cooptati-o si pe ea in misiune, bineinteles daca este posibil, de regula femeile stiu mai bine cum sa puna problema in astfel de cazuri. Tineti un discurs din care sa rezulte la final ca este prea tanara ptr asi strica viitorul cu un copil, responsabilitati sunt foarte mari ptr cresterea unui copil, etc, etc. Va oferiti sa platiti interventia, daca nu este prea tarziu iar tanarului minor ii legati trompele pana dupa 18 ani sau il trimiteti sa isi gaseasca un loc de munca din care sa isi cistige existenta, a lui si viitorului copil si bineinteles a viitoarei mamici.
Nu problema unei eventuale pensii ar trebui sa va intereseze in primul rand, ci viitorul copilului dvs si a unui eventual bebelus.

Sunteti adult si aveti responsabilitatea de a va sprijini copilul, dar si de a-i indrepta greselile. Nu fuga de responsabilitate este solutia, in opinia mea.

Mergeti si discutati cu familia fetei, analizati situatia si luati o decizie.
cyan a scris:

este prea tanara ptr asi strica viitorul cu un copil, responsabilitati sunt foarte mari ptr cresterea unui copil, etc, etc. Va oferiti sa platiti interventia, daca nu este prea tarziu


va rog sa nu luati in seama sfatul utilizatorului de mai sus - venirea unui copil pe lume este mai serioasa decat veti cunoaste vreodata, si tine de taine mei presus de legile omenesti.

Atunci cand un copil vrea sa apara in lume, "provoaca" intalnirea viitorilor parinti si ii "forteaza" oarecum sa se "contopeasca" - ei nici macar nu-si dau seama ce li se intampla. Copiii nu vin ca rezultat al relatiilor sexuale - procesul este exact invers. Asadar baiatul dvs. nu a gresit in niciun fel - el a implinit inceputul vietii pe pamant a bebelusului - ar trebui sa fiti mandru de el.

eventual oferiti-va sa adoptati copilul, daca viitoarea mama are semne de intrebare legate de "pastrarea" lui - este mai intelept si mai moral asa.
La un tango este nevoie de 2.... Doi tineri s-au iubit si au facut ce fac oamenii mari. In mod firesc trebuie sa-si asume fiecare responsabilitatea faptelor sale. Cine este major? Cine se presupune ca e mai copt la minte, mai matur?
Problema suna a santaj si a corupere de minori (doar ca la 16 ani nu se poate vorbi de corupere de minori). Traim in sec 21 cand pe toate canalele media sunt prezentate zeci de metode de contraceptie tocmai pt a preveni astfel de situatii. Aprent parintii fetei si fata vor sa faca rost de niste bani.... asta daca au de unde, mai intai trebuie sa se nasca bebelusul (peste 6-7 luni), apoi sa deschida proces, asta inseamna terrmene, contestari, cu totul 1,5-2 ani. Pana atunci baiatul dvs devine major si pensia alimentara este 25% din venit deci pe dvs nu va poate afecta. Cel mai simplu este sa platesti pensie alimentara. Greutatea este sa cresti un copil indiferent de varsta.
Decizia de a pastra sarcina este a celor doi tineri. Daca ei doi si numai daca amandoi hotarasc sa mentina sarcina nu numai fata atunci trebuie sa-si uneasca fortele amandoi si sa ia viata in piept. Daca ea vrea si el nu atunci se va urma calea legala, ea isi va asuma cresterea si baiatul plata pensiei care daca este major si are venituri va plati un sfert din din ele daca nu are venituri... asta este va plati 25% din nimic.
Aici ne dam cu parerea si dupa cum se poate lesne observa exista doua tabere. Cel mai bine discutati cu un avocat si analizati toate posibilitatile de la cap la coada:
- daca pastreaza copilul sunt 2 posibilitati sa ramana impreuna sau separat; daca raman impreuna, unde vor sta? s.a.m.d.
Care e pozitia celor doi tineri? Poate se iubesc si vor sa se casatoreasca!

Alte discuții în legătură

Minora insarcinata georgicutza95 georgicutza95 buna ma numesc andreea am 15 ani si jumatate si sunt insarcinata in luna a3a ai 2 saptamani prietenul meu are 24 de ani..parinti inca nu stiu cu toate ca inca ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori aditzaadrian aditzaadrian buna ziua.daca fata are 15 ani si 11 luni si baiatul are 19 ani si au intrtinut relati sexuale si fata a ramas insarcinata dar a fost de akord cu totul si ... (vezi toată discuția)
Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)