avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota indiviza

Suma cotelor indiviza trebuie sa fie egale cu 100,00 sau poate fi si 99,95 / 99,96 sau 99,97 cat este in lista de plata ?
Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 07:54, 21 August 2013
Totalul cotelor individuale indivize ,a procentelor din documentele de achizitie proprietati individuale,trebuie sa insumeze fix 100%.
Teoretic,calculul cotei indivize este simplu dar ,prractic,poate fi modificat ca urmare a interventiilor din proprietatea privata,daramare pereti,dezafectare camari,nise .
Interventiile asupra suprafetelor interioare din apartamente,sau a unui spatiu cu alta destinatie, conduce la modificarea cotei indivize din acte si teoretic obliga la calcularea din nou a cotei indivize
Practic,nu toti proprietarii declara interventiile din proprietate




Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
ynocentta, utilizator
Acest lucru nu se intampla Administratorul lcreaza cu cote indiviza de genul 2,284 apoi la alta rubrica de plata este 2,283 Toate cotele au 3zecimale desi in contract cota are 2 zecimale
i-am spus presedintelui si administratorului ca nu cred ca cotele sunt corecte si mi-au spus sa imi vad de treaba mea
Pentru clarificarea situatiei,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte temeiul legal pentru care precizeaza in lista de intretinere la un singur apartament a 2 cote indivize diferite
Da si am primit doar injuraturi. I-am spus si lui si administratorului ca nu este vorba de diferente de costuri dar nu mi se pare corect Si din pct meu de vedere sunt mai multe greseli in lista (le-am prezentat in scris) si nu il intereseaza injura si spune sa-l dau in judecata ce pot sa fac ?
Cota-parte indiviza trebuie sa fie 100%, dar daca se doreste se poate lucra si nu suprafata utila a fiecarui apartament, este acelasi lucru, pentru ca si CPI tot asa este stabilita.

Alte discuții în legătură

Cota indiviza gfieraru gfieraru Buna ziua, Am citit toate topicurile cu cota indiviza dar nu am gasit raspuns la urmatoare speta cu care ma confrunt. In discutie este un bloc cu doua ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Calcul cota parte indiviza alina-simona79 alina-simona79 As dori sa stiu pentru un apartamen cu 65 m patrati suprafata utila ,cum se calculeaza cota parte indiviza ,pentru ca asociatia noastra de proprietari ne ... (vezi toată discuția)