avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

daca gasesc de lucru inainte de terminarea celor 2 ani de CCC pot beneficia de indemnizatia de 500 lei/ luna pana la terminarea celor 2 ani ? mentionez ca am optat pt a sta 2 ani in CCC si am 1 si 6 luni de CCC.........
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
edyflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:10, 20 August 2013
Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea (aveti salariu) dupa ce a implinit copilul 1 ani veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
copilul va face un an si sase luni cand o sa incep activitatea. problema este ca eu am optat pt concediu pentru doi ani. mai era o optiune pt CCC pe o perioada de un an si in cazul asta as fi beneficiat de stimulent 500 lei pe luna daca as fi inceput serviciu la implinirea a un an de CCC - asa mi s-a spus. cand am optat pt doi ani CCC mi s-a spus ca nu voi mai beneficia de stimulent. voi beneficia de stimulent si in cazul in care voi fi profesor cu norma intreaga formata la doua scoli?
mentionez ca am intrat in CCC din somaj pt absolventi. ce drepturi am daca accept postul in cazul asta?
daca refuz postul beneficiez de somaj dupa doi ani de CCC?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
edyflo, utilizator
1. Raspunsurile care vi s-au dat sunt gresite.

2. Daca ati fi optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte sa implinsca copilul 1 an ati fi beneficiat de stimulentul de insertie pana implinea copilul 2 ani.

2. - Dvs. ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an.
- In aceasta situatie beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani (adica timp de 6 luni).

3. - Pentru aceasta mergeti la Primarie cu dovada ca ati reluat activitatea (decizia de incetarea a suspendarii contractului individual de munca sau adeverinta de la abgajatyor din care sa reiasa cu ce data atin inceput activitatea la el) si completati cfererea pentru stimulentul de insertie.
- Nu conteaza daca aveti norma intreaga sau nu, la una sau mai multe scoli.

4. - Cand ati intrat din somaj in CCC s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj.
- Daca nu gasiti un loc de munca dupa terminarea CCC sau nu doriti sa va angajati imediat reveniti la Agentia de Somaj si se continua plata indemnizatiei de somaj pana expira cele 6 luni initiale.
- Daca incheiati un contract individual de munca (CIM) pana in 12 luni atunci se suspenda in continuare plata indemnizatieid e somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.



ma scuzati pt deranj dar nu inteleg ce vreti sa ziceti in ultimele 3 randuri ..... "daca incheati un contract individual de munca (CIM) pana la 12 luni ................... dupa incetarea CIM".
CUM ADICA 12 LUNI? ( IN SITUATIA IN CARE DACA M-AR REPUNE IN PLATA SOMAJ MAI AM O LUNA DE SOMAJ)
Daca in acea luna de somaj, pe care o mai aveti, veti incheia un CIM pe termen de pana in 12 luni atunci se suspenda iar plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si intoarcerea la munca maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca am intrat in CCC pe 2 ani, iar acum mi s-a ivit un alt loc de munca sa ma angajez, mai pot beneficia si de indemnizatie ... (vezi toată discuția)