avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie si intoarcerea la munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie si intoarcerea la munca

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti daca am intrat in CCC pe 2 ani, iar acum mi s-a ivit un alt loc de munca sa ma angajez, mai pot beneficia si de indemnizatie sau nu?
Copilul are 6 luni, iar contractul e deocamdata pe o perioada scurta. Nu e sigur ca voi castiga acest loc de munca, dar as incerca sa lupt pentru a-l obtine, deci as beneficia si de indemnizatie fiind si salariata sau stimulent si de la ce perioada? Sau m-as putea intoarce inapoi in CCC daca nu-mi prelungeste contractul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 5 Decembrie 2013
Daca realizati venituri din salarii nu mai primiti indemnizatia de CCC.
Puteti suspenda indemnizatia pana incercati noul loc de munca, iar daca nu-l obtineti reluati CCC pana face copilul 2 ani.

Cititi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

:offtopic: Interventie moderator:
Va rog sa nu mai scrieti cu litere mari, deranjeaza la citit.
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

2. - Puteti sa va angajati cu contract individual de munca (CIM) dar sa solicitati la Primarie suspendarea platii indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
- Dupa incetarea CIM mergeti iar la Primarie si solicitati repunerea in plata a indemnziatiei pentru CCC.

3. - Deoarece ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani puteti solicita stimulentul de insertie de 500 lei daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti relua activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rusu_Mihaela_91 Rusu_Mihaela_91 Buna ziua.am o intrebare,pe 10.08.2014 copilul meu face 1anisor si vreau sa ma intorc la munca,mentionez ca acum 1 an cand am depus dosarul am ales sa stau ... (vezi toată discuția)