avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa de serviciu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa de serviciu

Daca este legal ca un restaurant sa perceapa o taxa de serviciu de 10% la nota de plata,aceasta taxa fiind evidentiata si pe nota de plata si pe bonul fiscal ?
Cel mai recent răspuns: Radu Culcea , utilizator 17:55, 19 Martie 2009
Recunosc, nu am vazut in Romania, pana acum.Era pe vremuri o remiza care se trecea pe nota de plata.Dar la ce fel de serviciu v-ati gandit?Toate serviciile ar trebui sa se regaseasca in pretul final.
Se mai practica si la alte restaurante,dupa cum este tips-ul la americani.Nu de curand se punea problema impozitarii bacsisurilor si "spagilor".Dar in acest caz daca apare pe bunul fiscal scos de casa de marcat fiscala inseamna ca restaurantul se inregistreaza cu suma respectiva si plateste impozitele de rigoare si pe aceasta suma.Intrebarea era daca aceasta taxa de serviciu (sau bacsis) trecute pe nota de plata este legala sau nu.Din punct de vedere fiscal pare ok.
Din punct de vedere fiscal da, numai ca nu stiu unde ar putea fi incadrat legal acest serviciu.
Unde se incadra remiza de 10% care aparea pe nota de plata inainte de 1990 ? Dupa 1990 a disparut ca urmare a concurentei clientii avand optiunea de a nu mai veni la acel restaurant daca aceasta taxa de serviciu ii deranjeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision la nota de plata Radu Culcea Radu Culcea Daca este legal ca un restaurant sa perceapa la nota de plata o taxa de serviciu de 10% ,taxa care apare si pe nota de plata si pe bonul fiscal emis de casa ... (vezi toată discuția)
Ospatar care renunta la bacsis pentru ca e prea putin! dana-maria dana-maria si ptr ca nu este suficient ca orasul a devenit un cos de gunoi, ospatarii din restaurante refuza ciubucul ptr ca este prea putin.......Ar putea sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Ciubucul si antifrauda alinai36 alinai36 Buna seara! Ma poate lamuri si pe mine cineva referitor la ciubucul primit de catre ospatari? care este legea prin care se interzice primirea ciubucului? (vezi toată discuția)