avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea nr. 1 din 2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea nr. 1 din 2009

Intrucat ne incadram in prevederile Legii, am formulat cerere pentru despagubire la valoarea de piata a imobilului. Promulgarea insa a fost amanata excesiv, fapt ce a creat pericolul respingerii actiunii noastre.

Astfel, am fost obligati ca la termenul din 20.01.09 sa cerem in scris renuntarea la judecata urmand sa revenim cu o noua actiune dupa promulgarea Legii.

Instanta nu a tinut seama de cerere si a continuat judecarea cauzei cu administrarea de probe. A fost dat un nou termen pentru 10.03.09, iar noua ni s-a invederat prin citatie achitarea onorariului de expert.Ne-am conformat, s-a efectuat expertiza si a fost depusa la dosarul cauzei.

Mentionez insa ca intre cele doua termene mentionate mai sus, Legea a fost promulgata(30.01) si publicata in Monitor(06.02). Astfel ca la termenul fixat din 10.03, cererea de renuntare nu fusese luata in considerare (nici macar nu era la dosar), motivul retragerii nu mai subzista caci legea era promulgata, iar cauza era in stare de judecata. In aceasta situatie, noi am cerut cuvantul pe fond.

In loc sa treaca la judecarea cauzei, instanta a pus in discutie cererea noastra de renuntare, iar prin incheierea de sedinta a luat act de renuntare cf.art.246 c.p.c., cu recurs.

Instanta nu a tinut seama de opunerea noastra, de renuntarea la o cerere ignorata in dosar pana atunci si care nu a produs efecte, lipsita deja de obiect, deci caduca si a admis cererea de renuntare impotriva vointei noastre ca reclamanti.

Cu scuze pentru naratiunea lamuritoare, as ruga opinia specialistului cu privire la alternativa creata: este potrivita calea recursului impotriva incheierii de sedinta ca netemeinica si nelegala, sau este indicata intentarea unei noi actiuni (iar in aceasta idee, expertiza efectuata deja, ramane ea valabila si poate fi utilizata in noul dosar, sau trebuie facuta o noua expertiza?).
Cel mai recent răspuns: roshu , utilizator 11:50, 19 Martie 2009
treceti direct la o noua actiune si incercati sa fol. aceasta expertiza
avokitten a scris:

treceti direct la o noua actiune si incercati sa fol. aceasta expertiza

multumesc.va mai adaug o recomandare, cu toate ca potrivit ratingului se pare ca nu mai era nevoie
Haideti ca ii mai fac eu o recomandare.
Ati omis sa o faceti.
sa ma scuze moderatorii ca vorbim ceva ce nu face obiectul discutiei.

pana nu va activati contul, prin linkul care va e trimis pe mail, nu puteti sa recomandati consultanti.

av.m.vasilescu
omisiune reparata.multumesc inca odata

Alte discuții în legătură

Termen depunere plangere penala ? myticu myticu Va salut In speranta ca nu postez intr-o sectiune gresita, am si eu, ca mai toata lumea care posteaza pe acest site, o problema: In timpul desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara CONSTANTINNICU CONSTANTINNICU varog rag urgent o parere Intr-un dosar civil privind raspunderea patriminiala privind o lipsa in gestiune instanta a aprobat cerea reclamantei de efectuare ... (vezi toată discuția)
Citatie intervenient courvoisier courvoisier Suntem in apel, am depus cerere motivare interventie principala, dar observ ca sunt chemat \"in calitate de intervenient\". Dat fiind faptul ca nu m-am ... (vezi toată discuția)