avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere plangere penala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere plangere penala ?

Va salut

In speranta ca nu postez intr-o sectiune gresita, am si eu, ca mai toata lumea care posteaza pe acest site, o problema:

In timpul desfasurarii unui proces (dreptul muncii) partea parata a solicitat in sedinta instantantei suspendarea procesului si trimiterea dosarului la procuratura sub acuzarea de depunere in fals a unor documente la dosar, furt si altele. in acest sens a depus si o cerere cu tot felul de motivatii cu modificarea / falsificarea in vederea obtinerii de foloase pentru toti cei implicati si altele, fara sa depuna procura speciala.. A tinut-o tot asa si urmatooarea sedinta, si-a mentinut pozitia. La a treia sedinta a venit alt avocat care si-a cerut scuze, a renuntat la cerere si a depus la dosar documentele certificate care le confirmau pe cele cu cererea de inscriere in fals.
Acum ca s-a pronuntat sentinta si ne-am mai linistit, as vrea sa stiu cat de legala a fost aceasta tergiversare a procesului cu 2 termene (trei luni aproape), si ce pot face impotriva acestui avocat / institutie.

Problema mea este :
- Exista o limitare temporala in care se poate face plangere penala impotriva avocatului (sau institutiei pe care o reprezenta) ? limita impusa de data cererii sau a retragerii cererii de inscriere in fals.
- impotriva cui se face plagerea, a avocatului sau a institutiei pe care a reprezentat-o.

Banuiesc ca imi va trebui un avocat specializat in penal.:-/
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
myticu, utilizator
Cel mai recent răspuns: myticu , utilizator 13:50, 21 Iulie 2014
nu aveti cum impotriva avocatului, el poate orice sa declare in favoarea clientului sau, bineinteles in anumite limite de bun simt. puteti face plangere impotriva institutiei.
Avokitten a scris:

nu aveti cum impotriva avocatului, el poate orice sa declare in favoarea clientului sau, bineinteles in anumite limite de bun simt. puteti face plangere impotriva institutiei.


Am inteles, multumesc. Aceasta raspunde unei parti a nestiintei mele si oricum suna si de bun simt.
Intrebarea principala ramane ... cat timp mai am la dispozitie sa fac acest lucru, avand in vedere ca toate probele ce (cred eu) urmeaza a fi administrate se afla in dosarul care tocmai se inchide prin sentinta. Exista o limita de timp de la producerea faptei in care trebuie sa reactionez ?
Noul cod de procedura penala
Depinde de infractiunea pnnret care intentionati sa faceti plangerea
Daca intentionati sa faceti plangere prealabila,opereaza
Noul cod de procedura penala
Sesizarea organelor de urmărire penală

SECŢIUNEA a 2-a
Plângerea prealabilă
Art. 296
Termenul de introducere a plângerii prealabile
(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.
(3) În cazul în care făptuitorul este reprezentantul legal al persoanelor prevăzute la alin. (2), termenul de 3 luni curge de la data numirii unui nou reprezentant legal.
(4) Plângerea prealabilă greşit îndreptată se consideră valabilă, dacă a fost introdusă în termen la organul judiciar necompetent.
(5) Plângerea prealabilă greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.


Sincer, eu nu vad vreo fapta penala aici. Dvs. ce infractiune credeti ca s-a savarsit?
GabrielaA a scris:

Sincer, eu nu vad vreo fapta penala aici. Dvs. ce infractiune credeti ca s-a savarsit?


Lucrurile s-au desfasurat asa:
Potrivit CM, parata trebuia sa depuna inscrisurile la dosar, inscrisuri pe care le-au depus partial, astfel blocand activitatea exp judiciar. Atunci am depus noi inscrisurile lipsa ptr ca exp judiciar sa-si poata vedea de treaba. Avand in vedere ca aceste inscrisuri le erau defavorabile dpdv al caculelor financiare privind valoarea despagubirilor, deoarece graficele de lucru erau singurele care puteau verifica integritatea inscrisurilor depuse de parata la dosar, aceasta a cerut suspendarea cauzei, inscrierea in fals a acestora si trimiterea dosarului la parchet pentru rezolvare, fortand exp judiciar sa nu le ia in seama .
Consider in naivitatea mea ca cerand inscrierea in fals pe motiv de sustragere si alterare informatica a inscrisurilor completate de mine, ne-a privat de un rezultat corect al calculelor exp judiciare care declara in expertiza ca deoarece pana la data predarii acesteia, parata a refuzat sa valideze sau sa invalideze oficial inscrisurile incriminate, nu le-a luat in seama. Predarea raportului coincide in mod surprinzator cu schimbarea av paratei care la data depunerii expertizei renunta la cerere si depune la dosar inscrisurile validate care sunt identice cu ale noastre.

Asfel, concluzionand multitudinea de amanunte consider ca:

1) -m-a privat prin actiune de a beneficia de drepturile materiale care mi se cuveneau prin intarzierea insusirii acestora si prin ''ciuntirea acestora'' prin alterarea expertizei judiciare prin cele aratate mai sus

2) -mi-a lezat imaginea prin acuzarea de furt, alterare informatica in vederea insusirii de drepturi materiale necuvenite pentru mine si colegii mei parte in dosarul cauzei => despagubiri morale si materiale pentru cele aratae mai sus

Spus fara pretentii de exprimare in termeni juridici - nu mi se pare normal sa ne juca cu acuzatiile prin tribunale numai asa ca sa putem sa ne facem treaba in folosul unora si spre ''scurtarea zilelor'' altora, de pe pozitii de forta. pentru cineva care nu a calcat in viata lui prin tribunale, si care stie ca se duce acolo spre a i se face dreptate, mie asta mi se pare strigator la cer. Ma gandesc ca daca macar o parte dintre noi luam un pic de atitudine, se mai ''aeriseste locul'' putin si lasa justitia sa-si vada de treaba.
Zice prin legi ca dr muncii se judeca in regim de urgenta, cu termene la maz 15 zile. Atata timp cat se uzeaza de astfel de tertipuri ... niciodata. Cred ca lucrurile mai pot fi indreptate si de jos, nu numai de sus. E o problema de atitudine si de imagine proprie. Ati accepta sa fiti acuzata asa si sa lasati lucrurile sa treaca fara a avea nici o reactie ?

Alte discuții în legătură

Acceptarea de acte la dosar fara a se lua in calcul ca reclamanta acuza ca acele acte sunt false roman_printre_romani roman_printre_romani In cadrul unui proces, in care reclamata acuza desfacerea contractului de munca fortat prin art. 247-252 (Reclamanta a fost lovita de un coleg in biroul ... (vezi toată discuția)
O nelamurire! razvandicu razvandicu Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil de integritatea dosarelor instantei? aidu aidu In timp ce studiam dosarul, am sezisat ca unele inscrisuri au fost alterate in perioada dintre termenele de judecata, astfel incat continutul lor difera fata ... (vezi toată discuția)