avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acceptarea de acte la dosar fara a se lua in calcul ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acceptarea de acte la dosar fara a se lua in calcul ca reclamanta acuza ca acele acte sunt false

In cadrul unui proces, in care reclamata acuza desfacerea contractului de munca fortat prin art. 247-252 (Reclamanta a fost lovita de un coleg in biroul administratorului, in prezenta acestuia. Reclamanta nu s-a mai putut prezenta la servici deoarece ii era teama de consecinta, deoarece atat administratorul societatii cat si colegul au spus organelor abilitate ca nu s-a intamplat nimic ) reclamanta descopera ca parata a depus la dosar CIM in fals si convocarea care initial a fost trimisa prin avocat este de asemenea schimbata acum fiind semnata de administator (art.251 al.2) . In cadrul CIM erau schimbate anumite lucruri care se puteau vedea si prin salariul de baza. Judecatorul nu aproba sa ceara de la ITM o copie dupa revisal si nu aproba nici expertiza semnaturii, spunand ca in inaintarea facuta de reclamanta, acesta consimte faptul ca nu s-a prezentat la servici si nici nu ia in condisiderare faptul ca era un curs o plagere penala.
Intrebarea este cum poate un judecator sa accepte acte flase la dosar, admitand pentru parata proba cu inscrisuri si pentru reclamanda nici un fel de probe, nici macar proba cu interogatoriul. As avea rugamintea sa-mi spuneti daca este legal sa admita astfel de acte fara a lua in calcul spusele reclamantei care se puteau proba. Daca nu este legal unde se poate inainta o plangere impotriva judecatorului si daca este posibil a se recuza completul de judecata in acest caz. De asemenea parata a depus mai multe acte in care sunt mai multe greseli, greseli neluate in calcul de judecator, admitand ca toate inscrisurile paratei sunt reale si conforme cu realitatea iar pentru reclamanta judecatorul a invocat doar faptul ca a admis ca reclamanta nu s-a prezentat 3 zile la servici singura proba admisa a fost registrul de evidenta al documentul care nu are nici o relevanta fata de celelalte probe cerute.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 12 Noiembrie 2012
Dvs ce ati solicitat in actiunea depusa in instanta? Plata salariilor? Continuarea activitatii in cadrul firmei? Eu cred ca daca au fost dispusi sa faca acte de fals conflictul e major iar razboiul va fi lung si foarte complicat.

De multe ori un astfel de conflict tine mai mult de ambitie decat de dorinta de a se face dreptate. Multi angajatori in ziua de azi nu suporta vreo ofensa adusa de un angajat care sa le stirbeasca autoritatea si sa creeze un precedent.

O astfel de situatie s-ar putea rezolva mult mai usor si fara stres prin mediere. Incercati sa luati legatura cu un mediator din orasul Dvs. Pana la urma nici Dvs nici ei nu cred sa aveti timp de pierdut prin tribunale. Pe de alta parte e posibil sa fie interesati sa rezolve problema in conditii de confidentialitate si nu printr-un conflict public si de uzura.

Mult succes va urez indiferent de decizia pe care o veti lua.
aţi putea face următoarele :
1) o plângere la CSM - Inspecţia Judiciară, împotriva respectivului magistrat-judecător : scurtă, clară şi concisă. ;
2) să vă înscrieţi în FALS privind respectivele înscrisuri pe care dvs. le consideraţi modificate/falsificate etc etc, depunând o Cerere de înscriere în fals la registratura instanţei şi solicitaţi cercetarea penală a respectivelor fapte şi făptuitori ;
Pentru siguranţa dvs. solicitaţi prin Cerere depusă la registratură, câte o copie xerox a tuturor acelor înscrisuri catalogate de dvs. ca fiind false
3) depuneţi înscrisuri la registratură cu NOTE, prin care criticaţi concret toate cele ce vă nemulţumesc în şedinţele instanţei şi solicitaţi admiterea punctului dvs. de vedere cu privire la documente/înscrisuri incomplete, arătaţi-i greşelile şi solicitaţi reţinerea lor de către instanţă etc etc
Notă : tot ce depuneţi instanţei formulaţi în 2 exemplare înregistrate ori semnate de magistrat, dacă-i predaţi direct în timpul şedinţelor de judecată şi formaţi un dosar personal
Multumesc foarte frumos pentru sfaturi, as mai avea o intrebare, cum se poate obtine, si daca se poate, care este calea legala pentru a obtine inregistrarile sau stenogramale sedintelor de judecata.Mii de multumiri.
Incercati sa va adresati instantei de judecata cu o astfel de solicitare ... de asemenea, aveti posibilitatea sa formulati in termenul prevazut de lege recurs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar/iesire din indiviziune mary6 mary6 Buna. Pt a intelege speta va expun situatia de fapt. In anul 2004 unul din mostenitori a depus la instanta cerere de iesire din indiviziune privind suprafetele ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)