avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine este responsabil de integritatea dosarelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine este responsabil de integritatea dosarelor instantei?

In timp ce studiam dosarul, am sezisat ca unele inscrisuri au fost alterate in perioada dintre termenele de judecata, astfel incat continutul lor difera fata de ce a fost depus la dosar de catre intimata si comunicat mie.
As dori sa stiu ce prevederi incidente de lege se refera la responsabilitatea pastrarii intacte a acestora, precum si pe cine sa sezisez in legatura cu aceasta anomalie.

PS. Invederez moderatorilor ca NU am mai deschis vreun topic pe aceasta tema, pentru evitarea situatiei de a fi sters ca si celelalte....
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 08:26, 26 Decembrie 2014
Daca apreciati ca exista diferente de continut intre documentele din dosar si cele inaintate dvs,aveti dreptul sa sesizati instanta ,inclusiv sa solicitati expertiza tehnica
Concret in ce consta alterarea inscrisului din dosar a fost patat,a fost rupt ?
Pai eu suspectez ca instanta insasi a modificat inscrisurile respective!!!!!!!!!
In fond, cine avea acces la dosar, incat sa faca asa ceva?
Intimata a depus, odata cu intampinarea, documente in sprijinul cererii.
Un set de copii mi-au fost comunicate si mie.
Prima data cand am studiat dosarul erau la fel.
[in continuare o sa alterez putin natura/succesiunea evenimentelor]
Ulterior am introdus inscriere in fals, defaimand falsurile din inscrisurile respective.
Atentie: inscrisurile erau falsuri intelectuale, sub aspectul continutului lor. Copiile comunicate mie inca contin falsul intelectual la care ma refer.
Dupa ce am introdus cererea respectiva, dosarul a ramas la instanta, 2 saptamani dupa termen... in intervalul de timp urmator, am studiat iar dosarul... si ce am constatat!
Falsurile respective fusesera acoperite cu pasta corectoare!
Respectiv, acum inscrisurile respective nu mai sunt, propriu-zis, falsuri intelectuale (deoarece continutul fals a fost indepartat din inscrisuri), insa sunt falsuri materiale, deoarece inscrisul insusi a fost alterat!
Eu consider ca este extraordinar de grav ceea ce s-a intamplat!

PS. va rog sa imi trimiteti, pe cale de mesaj privat, eventualele raspunsuri care au survenit... pe un topic care a fost sters!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limitele reprezentarii integrity integrity Va rog frumos sa ma ajutati sa intelegurmatoarea situatie: - m-am inscris in fals cu un noian de inscrisuri; - dupa ce presedintele a dispus expertiza, ... (vezi toată discuția)
Expertiza extrajudiciara integrity integrity daca instanta refuza expertiza grafoscopica si se decalara lamurita ca semnaturile imi apartin, inteleg ca pot apela la o expertiza extrajudiciara. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Autenticitate inscrisuri aidu aidu Ma astept ca in curand sa trebuiasca sa ma prezint la termen... si am banuiala ca partea intimata intentioneaza sa depuna inscrisuri neautentice. Ma refer ... (vezi toată discuția)