avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expertiza extrajudiciara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expertiza extrajudiciara

daca instanta refuza expertiza grafoscopica si se decalara lamurita ca semnaturile imi apartin, inteleg ca pot apela la o expertiza extrajudiciara. Cum trebuie sa procedez? Cine o obliga sa prezinte originalele la expertiza?
Presupun ca daca se numeste extrajudiciara, nu pot beneficia de ajutor public judiciar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 05:32, 7 Martie 2012
Expertizele extrajudiciare se efectuează în afară de orice intervenţie judecătorească, direct între părţile în litigiu ori sunt solicitate de către persoane fizice sau juridice în vederea prevenirii pagubelor şi păstrării integrităţii patrimoniului acestora, precum şi în vederea stabilirii adevărului şi respectării legalităţii în activitatea lor.

In cazul unei astfel de expertize nu beneficiati de ajutor public judiciar ...
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă instanţa de judecată a respins proba cu expertiza judiciară, este puţin probabil că va lua în calcul rezultatul unei expertize extrajudiciare.

Eventual, instanţa de recurs, văzând un rezultat al expertizei extrajudiciare care să contrazică concluziile instanţei de fond, ar putea fi convinsă să caseze sentinţa cu trimitere pentru efectuarea expertizei judiciare.
Va multumesc pentru raspuns. Apreciati ca o instanta se poate declara lamurita ca semnaturile apartin cuiva, fara sa ia in calcul ca falsificatorii pot copia, pot imita dupa multe executari prealabile? Angajatorul a procedat la o multime de falsuri, printre care si o decizie de anulare a previzului, semnat in fals in numele meu; despre state de plata nici nu ma mai intereseaza ca pierd bani, da asta cu anularea previzului , daca o las asa, inseamna proces pierdut. In urma conflictului de munca nu mai lucram niciun membru al familie, pentru ca fiecare dintre noi lucra la cate o firma la care administratori erau membrii familiei administratorului cu care am intrat in conflict; asadar, sunt suspicioasa...ca nu intmplator
instanta a vanturat cateva secunde actele si s-a declarat lamurita ca semnaturile apartin reclamantei (adica mie)- asa scrie si in incheiere; ma astept ca maine sa-mi refuze cererea de expertiza grafoscopica (a amanat sedinta sub sanctiunea art.155.1 ca sa precizez clar care sunt falsurile, desi se discutase si era si precizat in incheierea din noiembrie care sunt exact falsurile, iar instanta din nov. dispusese sa ma prezint personal cu acte originale semnate de mine, lucru pe care l-am facut.) Pentru asta, m-am apucat sa scriu o cerere de recuzare pentru maine, daca vine aceeasi jud.(despre care am vazut ca a fost repartizata de CSM incepand cu 1 ian a.c la sectia penala...am paranoia sau a ajuns sa judece conflicte de munca pentru ca intimata are un sistem relational extraordinar...
Nu stiu ce sa fac daca imi respinge expertiza grafoscopica. Pot sa ma adresez cu o plangere penala la politie, pentru falsuri?
Ajutati-ma cu o idee, va rog frumos
In recurs nu se pot administra niciun fel de probe noi in afara de inscrisuri. In recurs puteti invoca respingerea nefondata de catre instanta de fond a cererii de efectuare a expertizei.
Azi in sedinta de judecata, avocatul partii adverse a spus ca nu se mai foloseste de inscrisurile pentru care m-am inscris in fals, dupa ce jud a dispus expertiza grafoscopica. Aceasta inseamna ca instanta nu le va mai lua in considerare ca probe/dovezi ale partii adverse? Mai trebuie sa fac referire la acestea in note scrise, sau sunt ca si inexistente la dosar?
Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
integrity, utilizator

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila ContSters315143 ContSters315143 Va rog sa-mi spuna cineva care este motivul pentru care un judecator refuza o expertiza contabila solicitata de mine si foarte importanta in lamurirea unor ... (vezi toată discuția)
Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica mariu2876 mariu2876 Suntem 3 mostenitori. Exista un testament olograf pentru unul dintre mostenitori. Celalalt mostenitor declara ca cunoaste scrisul si semnatura si recunoaste ... (vezi toată discuția)