avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

Va rog sa-mi spuna cineva care este motivul pentru care un judecator refuza o expertiza contabila solicitata de mine si foarte importanta in lamurirea unor stari de fapt? Ce metoda legala am la dispozitie pentru a se efectua totusi expertiza contabila in procesul aflat pe rol?
De ce refuza judecatorul il puteti intreba numai pe el.
Eventual puteti face o expertiza extrajudiciara pe care sa o depuneti la dosar.
Probabil judcatorul considera ca sunt suficiente probe pentru solutionarea cauzei .
Expertiza extrajudiciara poate si va fi refuzata de partea adversa, asa ca nu am facut nimic!

Expertiza contabila pe care doresc sa o solicit este necasara pentru determinarea corecta a sursei de finantare a investitiilor-obiect al procesului. Am depus la dosar adeverinte de venit si cheltuielile efectuate intr-o anume perioada. partea adeversa a depus doar partial probe, in mare parte contrafacute. Va sta judecatorul sa intocmeasca un buget de venituri si cheltuieli ca sa poata lua o decizie corecta?

Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Expertiza extrajudiciara poate sa nu fie avuta in vedere de catre instanta, la solicitarea partii adverse sau chiar fara aceasta solicitare.
Expertiza tehnica judiciara, ceruta de dvs., poate fi aprobata numai de catre instanta, care este singura in masura sa aprecieze oportunitatea efectuarii expertizei respective.
Daca hotararea instantei, data in urma studierii tuturor documentelor aflate la dosar, nu va satisface din punct de vedere juridic, neaprobarea de catre instanta a solicitarii dvs. pentru efectuarea expertizei tehnice judiciare, poate fi motiv serios pentru continuarea cauzei la instantele superioare, de recurs/ apel, etc.
Multumes dl-le gigipopa, promt si documentat ca de obicei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ContSters315143 ContSters315143 Daca refuz o expertiza tehnica extrajudiciara, pentru ca nu mi se pare subiectiva, pot fi totusi de acord cu propunerea expertului (care a facut-o) in ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - onorariu provizoriu pentru expert, in cazul ajutorului public judiciar in materie civila. marin 33 marin 33 in data de 16.02.2015 expertul topograf va fi prezent la locul disputei dintre mine si vecinul meu. Prin lege am dreptul la reducerea costului taxei ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza contabila in caz de insolventa? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In cadrul unui proces de anulare a deciziei de impunere la o firma aflata in stare de insolventa, administratorul (NU administratorul judiciar) a ... (vezi toată discuția)