Va rog sa-mi spuna cineva care este motivul pentru care un judecator refuza o expertiza contabila solicitata de mine si foarte importanta in lamurirea unor stari de fapt? Ce metoda legala am la dispozitie pentru a se efectua totusi expertiza contabila in procesul aflat pe rol?
Expertiza extrajudiciara poate si va fi refuzata de partea adversa, asa ca nu am facut nimic!
Expertiza contabila pe care doresc sa o solicit este necasara pentru determinarea corecta a sursei de finantare a investitiilor-obiect al procesului. Am depus la dosar adeverinte de venit si cheltuielile efectuate intr-o anume perioada. partea adeversa a depus doar partial probe, in mare parte contrafacute. Va sta judecatorul sa intocmeasca un buget de venituri si cheltuieli ca sa poata lua o decizie corecta?
Expertiza extrajudiciara poate sa nu fie avuta in vedere de catre instanta, la solicitarea partii adverse sau chiar fara aceasta solicitare.
Expertiza tehnica judiciara, ceruta de dvs., poate fi aprobata numai de catre instanta, care este singura in masura sa aprecieze oportunitatea efectuarii expertizei respective.
Daca hotararea instantei, data in urma studierii tuturor documentelor aflate la dosar, nu va satisface din punct de vedere juridic, neaprobarea de catre instanta a solicitarii dvs. pentru efectuarea expertizei tehnice judiciare, poate fi motiv serios pentru continuarea cauzei la instantele superioare, de recurs/ apel, etc.