avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza grafoscopica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza grafoscopica

Suntem 3 mostenitori. Exista un testament olograf pentru unul dintre mostenitori. Celalalt mostenitor declara ca cunoaste scrisul si semnatura si recunoaste testamentul. Eu nu cunosc scrisul. Daca declar acest lucru la notar, eu trebuie sa platesc, sau cine plateste expertiza grafoscopica ? Se poate face expertiza pe un document care este o copie la indigo ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:27, 31 August 2023
Inteleg ca este in discutie o expertiza grafoscopica extrajudiciara. Expertiza grafoscopica ceruta la notariat se plateste de persoana care o cere.
Daca este o expertiza grafoscopica judiciara, dispusa de un organ judiciar (politie, pachet, instanta de judecata, notarul nu este organ judiciar), plata expertizei se face de cine dispunde instanta, respectiv de catre parchet, politie.
In cazul politiei, parchetului, costurile expertizei se recupereaza de la partea care pierde procesul, in final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem 3 mostenitori. exista un testament olograf pentru unul ... mariu2876 mariu2876 Suntem 3 mostenitori. Exista un testament olograf pentru unul dintre mostenitori. Celalalt mostenitor declara ca cunoaste scrisul si semnatura si recunoaste ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mirela4512 mirela4512 La dezbaterea succesiunii dupa un testament olograf cu mostenitori nerezervatari. Testamentul este facut in favoarea unuia dintre mostenitori. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Confirmare/contestare testament olograf monalisa16 monalisa16 Poate confirma sau contesta scrisul/semnatura dintr-un testament olograf o ruda care nu este in clasamentul mostenitorilor legali( este mostenitor de gradul ... (vezi toată discuția)