avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confirmare/contestare testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confirmare/contestare testament olograf

Poate confirma sau contesta scrisul/semnatura dintr-un testament olograf o ruda care nu este in clasamentul mostenitorilor legali( este mostenitor de gradul V-VI fata de decedat)?Testamentul olograf este pe numele unui mostenitor de gradul V si impreuna cu cel chemat sa confirme/conteste testamentul sunt singurii supravietuitori dim arborele genealogic al familiei.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: monalisa16 , utilizator 13:36, 25 Ianuarie 2015
Mostenitorii legali sau testamentari pot cere anularea testamentului.
Ce ruda este cel de gradul VI? Ea poate lua locul prin reprezentare a unei rude de grad IV.
Situatia este urmatoare:Ni s-a spus ca urmasii mostenitorilor de gradul IV(verii primari)nu-i pot reprezenta pe acestia la mostenire,Unul dintre acesti urmasi are testament olograf.Pot acesti urmasi sa confirme/conteste testamentul olograf?.Daca nu-l contesta ,se pot evita cheltuielile in plus cu expertiza grafoscopica, care,se zice, ca este obligatorie in orice situatie?
Multumesc pentru raspuns
Daca situatia este cum ati spus-o, nu vor urca prin reprezentare si nu puteti anula testamentul.
Numai cine are interes sa anuleze testamentul trebuia sa ceara proba cu expertiza grafoscopica.
Daca s-au resemnat ca nu au fost preferati de decedat si sunt de buna credinta, acesti urmasi ai descendentilor colaterali ordinari ,poi fi folositi ca martori in recunoasterea scrisului testatorului, pentru a nu plati in plus expertiza grafoscopica impusa de notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament Gio G Gio G Mama mea naturala a decedat, am fost data spre infiere inainte de casatoria acesteia , sotul i-a decedat acum 3 ani si nu mai are niciun urmas de gradul I. Am ... (vezi toată discuția)
Testament olograf teutateo teutateo bunicul meu a last un testament olograf a intregii lui aver sa fie impartita in parti egale la 8 persoane .toate persoanele sunt decedate .solicita numai un ... (vezi toată discuția)