avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refuz de la fondul de garantare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refuz de la fondul de garantare

Buna ziua,
Am aplicat in 2010 pt achizitionarea unui apartament impreuna cu sotul meu prin programul Prima Casa!Am fost coplatitor...titularul fiind sotul! Am divortat si creditul si apartamentul a fost trecut doar pe numele lui!Am incercat sa obtin singura un credit prin Prima Casa si dupa ce mi s-au dat toate aprobarile si preaprobarile mi s-a spus ca cei de la fondul de garantare mi-au refuzat dosarul deoarece am mai avut o data apt luat prin Prima Casa!!!:O Si ce???Mentionez ca apt luat inainte nu era mai mare de 50 de m iar in momentul respectiv nu detin apt luat cu Prima Casa!!!Ce s-a intamplat de fapt?#-o
Cel mai recent răspuns: suzana87 , utilizator 13:10, 20 August 2013
b) achiziţionează sau construieşte o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

Este una din conditiile pentru accesarea acestui program. Dvs doriti sa accesati fondul pentru a doua locuinta prin programul prima casa, asadar nu indepliniti conditiile de eligibilitate.
De ce bancile nu stiu acest lucru? De ce notarii nu stiu acest lucru? De ce am dat un avans proprietarului fara sa am garantia ca mi se aproba creditul?
De ce alte persoane au facut de doua ori prin programul Prima Casa! In momentul in care dau declaratia pe propria raspundere specific faptul ca nu DETIN aprtament NU ca nu am DETINUT??Cine greseste? Am alicat la alta banca acum si mi s-a dat acceptul si au zis ca nu e nicio problema la fondul de garantare!!!Deci???
Ati mentionat cuiva ca mai aveti un credit luat prin prima casa? problema nu este ca mai detineti un imobil ci ca el e achizitionat prin program prima casa si creditul respectiv nu este platit inca.
Da,desigur ca am mentionat!!Ce treaba mai am eu daca acel credit este platit sau nu odata ce eu nu mai fac parte din el????Am iesit din credit!!!Fostul sot detine creditul si apartamentul!!!
Am fost coplatitor al unui credit luat cu prima casa si acum nu mai apar cu nimic in acel credit!!!
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
gi-jane2, moderator
Ioi, scuze! Am citit aiurea, credeam ca ati pastrat dvs imobilul si creditul. V-au gasit in baza de date, probabil.
sunteti sigura ca s-au incheiat acte aditionale la contractul de credit si la cel de ipoteca, prin care ati fost scoasa din acel contract? S-au incheiat astfel de acte?

Alte discuții în legătură

Partaj apartament "prima casa" scarlat_ramona scarlat_ramona Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Eu si sotul meu ne am decis sa divortam. Detinem impreuna un apt achizitionat anul trecut prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa sau a doua casa danieldima66 danieldima66 Buna ziua, am cumparat acum 5 ani un apartament cu sotia prin programul prima casa. Intre timp a aparut divortul si voi face partajul la banca in favoarea ei ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)