avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament \"Prima Casa\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament "Prima Casa"

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Eu si sotul meu ne am decis sa divortam. Detinem impreuna un apt achizitionat anul trecut prin programul Prima Casa.
Cum se face in aceasta situatie partajul, avand in vedere ca nu il putem vinde timp de 5 ani?
1. El este de acord sa pastrez eu apt, intrucat avem si un copil mic, insa nu stim cum iese el din contractul cu banca, sa nu mai fie titular.
2. Ce se intampla in situatia in care banca ne va cere sa preiau eu integral contractul si se recalculeaza creditul la veniturile mele, iar eu nu ma incadrez?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: scarlat_ramona , utilizator 21:50, 1 Martie 2017
Puteti face partajul oricand, partajul nu e vanzare. Va trebuie desigur,, acordul bancii si fondului de garantare. Nu puteti prelua integral ratele ( contractul) daca nu va incadrati cu salariul sau nu puteti aduce un coplatitor. Nu cred ca sotului sa ii convina sa ramana in contract.
Multumesc frumos de raspuns.
Totusi, daca nici unul din noi nu se incadreaza individual si nici nu gasim co-debitori (vorbim totusi de un credit pe 25 ani si o suma destul de mare...cine s ar baga la un astfel de credit?), ce se intampla cu apartamentul in situatia aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul si creditul ipotecar ht_catalin ht_catalin Salutare tuturor, In timpul casatoriei, in anul 2009 am dobandit un credit ipotecar la BCR, impreuna cu fosta sotie la care eu eram titular si ea ... (vezi toată discuția)
Partaj casa prin programul prima casa ramira36 ramira36 divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ... (vezi toată discuția)
Impartire datorii in caz de separare sau divort Floric Floric Buna ziua. Cum se impart obligatiile de plata a creditelor in situatia in care cuplul sesepara sau divorteaza? (vezi toată discuția)