Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Eu si sotul meu ne am decis sa divortam. Detinem impreuna un apt achizitionat anul trecut prin programul Prima Casa.
Cum se face in aceasta situatie partajul, avand in vedere ca nu il putem vinde timp de 5 ani?
1. El este de acord sa pastrez eu apt, intrucat avem si un copil mic, insa nu stim cum iese el din contractul cu banca, sa nu mai fie titular.
2. Ce se intampla in situatia in care banca ne va cere sa preiau eu integral contractul si se recalculeaza creditul la veniturile mele, iar eu nu ma incadrez?
Puteti face partajul oricand, partajul nu e vanzare. Va trebuie desigur,, acordul bancii si fondului de garantare. Nu puteti prelua integral ratele ( contractul) daca nu va incadrati cu salariul sau nu puteti aduce un coplatitor. Nu cred ca sotului sa ii convina sa ramana in contract.
Multumesc frumos de raspuns.
Totusi, daca nici unul din noi nu se incadreaza individual si nici nu gasim co-debitori (vorbim totusi de un credit pe 25 ani si o suma destul de mare...cine s ar baga la un astfel de credit?), ce se intampla cu apartamentul in situatia aceasta?