avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa prin programul Prima Casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa prin programul Prima Casa

divortam si avem o casa achizionata prin programul prima casa precum si un credit de consum pentru renovarea acestei case si achitionarea de bunuri necesare ,mobila, electrocasnice, etc. Eu nu doresc casa vreau doar sa ies din contractele de credit deoarece la ambele credite sun coplatitor......ce pot face si ce costuri implica...va rog ajutati-ma cu un sfat... mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 08:59, 19 Februarie 2014
Si sotul ce vrea ? Banca ati anuntat-o ca vreti ?
sotul a devenit un alcoolic , are momente cand nu mai gandeste, nu e de acord cu nimic si ma ameninta ca da foc la tot daca plec cu copilul iar in alte zile sa plec dracului ca e casa lui si el plateste, nu am cu cine sa ma inteleg...am spus bancii si a zis ca doar prin tribunal se mai poate solutiona....dar nu stiu cum
Prin partaj la notar sai in instanta daca nu va intelegeti. Sa cereti ca bunurile si creditele sa-i revina lui, veti cita si banca. Veti avea o problema daca nici sotul si nici banca nu va fi de acord ca sotul sa preia creditele.
Sotul s-ar incadra cu salariul sa preia integral creditele, ar ave un eventual un alt coplatitor pe care sa-l prezinte bancii ?
pai nu cred ca ar ajunge salariul lui din moment ce a avut nevoie de mine ca si coplatitor....si nici eu nu pot singura cu salariul meu dar eu as vrea sa preiau in ideea ca eu mai detin un apartament al meu personal din prima casatorie pe care as putea sa-l vand si sa achit creditul de consum si atunci cred ca pentru cel pentru casa m-as incadra cu salariul meu... dar daca nu putem nici unul, banca nu poate sa preia casa iar bunurile sa-i revina lui si implicit creditul de consum?
Banca nu preia casa ca n-are ce face cu ea, banca prin executor va executa silit in caz ca nu platiti creditul. Dupa vanzarea casei pe cat s-o vinde, ramaneti in continuare datori , iar asta inseamna sa recupereze de la ala care are bunuri.
Faceti o socoteala daca renteaza sa luati dvs casa si creditul.
Puteti proceda si altfel, sa cereti in instanta sa preluati dvs casa, bunurile si creditele si nu citati banca ( asa va ramane si sotul in contract ca debitor).
Prin vanzarea casei dvs, puteti achita anticipat fie creditul de consum, fie din cel pt casa.

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prima casa gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Daca o persoana a achizitionat impreuna cu sotul un apartament in anul 2009 prin programul prima casa iar anul acesta au divortat, care sunt sansele ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa / divort - partaj Elf123 Elf123 Buna ziua, Am obtinut un credit prima casa in toamna. Sotia este co-platitor. Suntem casatoriti de mai putin de un an si luna aceasta am depus cerere de ... (vezi toată discuția)