avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare

Buna ziua,
Am o speta in legatura cu retrocedarea proprietatilor preluate abuziv de catre stat in perioada 1945-1950.Intrebarea mea este daca nu am facut cerere de reconstituire in baza Legii10, mai exista vreo cale prin care sa imi pot revendica imobilele?
O zi buna
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:19, 21 August 2013
Stimat forumist,

Ca principiu, referitor la posibilitatea de a recupera proprietăți confiscate abuziv, termenele legale au fost depășite iar noile legi în domeniu nu prevăd repuneri în termen sau alte mijloace de inițiere a unor privind retrocedarea.

Presupun că nu ați mai inițiat o procedură în care să obțineți imobilul, precum ar fi o constatare de nulitate a unui contract, a dreptului dvs...etc.

Cu simă.
Nu am initiat niciun fel de actiune in justitie. Mai am vreo sansa sa imi recuperez imobilele? Si daca raspunsul este afirmativ, ma puteti indruma? Cu stima
Stimat forumist,

Din păcate nu văd cum. Toate legile de retrrocedare au avut anumite termene, depășite.

Cu stimă.
Mai precis cum ati pierdut proprietatile? In baza unei legi ,a unui decret sau cum? Se poate sa incercati o actiune in revendicare depinde de forma sub care vi s-au luat proprietatile si ce acte ati avut pe ele(C.F. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare Alexandru0510 Alexandru0510 Buna ziua, Am o speta in legatura cu retrocedarea proprietatilor preluate abuziv de catre stat in perioada 1945-1950.Intrebarea mea este daca nu am facut ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren de la um - voi primi terenul sau despagubiri ? muraruelena muraruelena - vreau sa revendic un teren ocupat abuziv, fara acte de expropriere, de o Unitate militara in anii 1960. - toti vecinii au suferit acea expropriere, fara ... (vezi toată discuția)
Retrocedare gheorghe118 gheorghe118 Beneficiez de legea 118/90 fostii detinuti politici.bunicii si parintii mei au avut in proprietate o locuinta pana in anii 1960.anul care au fost arestati si ... (vezi toată discuția)