avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obstrucþie a autoritãþilor în prelungirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obstrucþie a autoritãþilor în prelungirea unui contract de arendare a terenului agricol

Bună ziua,
Sunt moştenitor legal cu succesiune efectuată după tatăl meu a bunurilor mobile şi imobile, pentru care am reuşit să fac dovada că acesta le-a avut.
Tatăl meu a avut şi teren agricol care nu a făcut obiectul succesiunii deoarece, acesta nu a fost pus în posesie (fără titlu de proprietate), dar pentru care a avut adeverinţă conform cu registrul agricol.
Pe baza copiei din registrul agricol de la primărie, tatăl meu a încheiat contract de arendare pentru terenul aferent.
Firma care a luat în arendă terenul nu-şi respectă angajamentul, deoarece în contract este o menţiune de prelungire a contractului cu urmaşii în termen de 30 de zile de la data decesului arendatorului (termen expirat).
Primăria nu vrea să modifice registrul agricol deoarece nu există emis titlu de proprietate.
Pentru emiterea titlului de proprietate am deschis o acţiune în instanţă, prin care solicit punerea în posesie motivat, pe o suprafaţă mai mare decât a fost aprobată de comisia de stabilire a dreptului de proprietate.
Până la soluţionarea cauzei, cum aş putea obliga primăria să modifice registrul agricol, astfel încât în relaţia cu arendaşul să beneficiez de drepturile stabilite prin contractul de arendare.
În cazul meu copia filei din registru constituie act doveditor al proprietăţii asupra terenului cu care pot încheia un nou contract de arendare pe numele meu.
Mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Mai poate primi subventie? alan_ar06@yahoo.com alan_ar06@yahoo.com mama mea este trecuta ca si urmas pe titlul de proprietate a unui teren agricol dupa decesul tatalui meu, desi in titlu de proprietate ca si urmasi, cred! ca ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Incetare contract arenda. deces arendator alinc2000 alinc2000 Buna ziua. In anul 2007 bunicul meu a incheiat cu o societate un contract de arenda pentru o perioada de 10 ani. In primavara acestui an au decedat ambii ... (vezi toată discuția)