avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Au trecut 40 de zile de la completarea cererii ºi nu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Au trecut 40 de zile de la completarea cererii ºi nu am primit nimic de la instanþã. Pot studia dosarul în arhivã?

Buna ziua!
Am depus un dosar pentru pensie de intretinere. Dupa aproximativ o saptamana, am primit o instiitare precum nu corespund articolele din codul civil in baza carora s-a intocmit cererea de chemare in judecata. Am anexat la dosar ceea ce trebuia dupa care au trecut aproximativ 40 de zile in care nu am primit nici un raspuns.
Intrebarea mea este pot studia dosarul la arhiva sa vad daca este in regula?

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
StefanescuGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:55, 22 August 2013
Daca era in regula va anuntau.
Mergeti sa va incormati la arhiva.
Puteti sa obtineti informatii despre starea dosarului si telefonic.
Mediere-HTA a scris:

Puteti sa obtineti informatii despre starea dosarului si telefonic.

... nu prea cred!!!!

Studierea unui dosar se poate face numai de catre partile din dosar si numai in baza unui act de identitate!

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Nu găsiţi dosarul în arhiva instanţei pentru a-l studia. Puteţi să vă interesaţi de stadiul acestuia telefonic, aşa cum vi s-a sugerat mai sus.

Dacă aţi trimis instanţei tot ce v-a pus în vedere să-i trimiteţi, înseamnă că dosarul dvs. se află acum în faza prealabilă fixării primului termen de judecată. Cererea de chemare în judecată se comunică pârâtului, care are la dispoziţie un termen de maxim 25 de zile pentru a formula întâmpinare. Apoi, întâmpinarea vă va fi comunicată, însoţită de o adresă prin care vi se va pune în vedere să depuneţi răspuns la întâmpinare. ªi teoretic şi practic este posibil să treacă 40 de zile fără să vi se comunice întâmpinarea.
Ma intereseaza sa aflu primul termen de judecata, deoarece nu mai locuiesc la acea adresa si nu pot primi citatia. Doream sa stiu doar daca pot studia personal dosarul, care presupun ca este arhiva noua.

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)