avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransare individuala la gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransare individuala la gaze

Ce trebuie facut pentru realizarea contarizarii individuale la gaze, daca locuiesc la bloc. Pe scara unde locuiesc sunt apartament care au centrale termice individuale. Ceea ce rezulta ca sunt contoare individuale. Eu doresc doar contor individual pentru a avea posibilitatea sa platesc doar ceea ce consum eu. Si nu la pausal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 11:01, 21 August 2013
Trebuie sa vorbiti cu proprietarii coloanei de gaze de la care se aprovizioneaza pentru CT sa va dea voie sa va aduceti coloana lor pana la apartamentul dv. sau sa va intepati in ea pentru a va aduce gazul pe aceasta cale in apartament,

Daca ei sunt de acord, platindu-le o parte din costul montarii acelei coloane de gaze, atunci contactati o firma autorizata ANRE sa va faca lucrarea.

In acelasi timp va deconectati din reteaua veche a blocului si nu vi se mai socoteste nici cota la gaze ca in prezent.
Va trebui sa faceti contract individual cu furnizorul de gaze si veti plati atat cat va arata contorul pus la usa.
Daca doriti sa montati centrala atunci merita (sau nu, nu stiu exact trebuie sa va faceti singur un calcul), dar sa faceti investitia doar pentru aragaz "ca sa platiti doar ce consumati" atunci sigur nu merita.
Se merita sau nu, fiecare poate face ce doreste, problema este ca daca se doreste ulterior sa se monteze centrala , instalatia de contorizare separata trebuie inlocuita din nou cu alta calculata pentru consumul centralei . Desi am auzit mai nou, ca se aproba direct teava mai groasa daca vrea proprietarul.Am auzit de la un prieten, nu am verificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Obligativitate montare detector gaze Bucureșteanxzy Bucureșteanxzy Buna ziua, Am o intrebare legata de obligativitatea montării detectoarelor de gaze. La verificarea de acum 2 ani, nu aveam termopan nici la bucatarie, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit ... irinoaia irinoaia Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit pana acum in cadrul asociatiei.A fost primit un e-mail din partea unui proprietar o fisa ... (vezi toată discuția)