avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate montare detector gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate montare detector gaze

Buna ziua,

Am o intrebare legata de obligativitatea montării detectoarelor de gaze.
La verificarea de acum 2 ani, nu aveam termopan nici la bucatarie, nici la balcon. Am scăpat de obligativitatea montării detectorului.
In prezent, am balconul inchis cu termopan, dar fereastra de la bucătărie am desființat-o, deci este gol in dreptul ferestrei. Nu am centrala, doar un aragaz cu cuptor electric si sistem de siguranta al plitei.
La verificarea din iulie, au constat ca iar nu am detector. A sosit notificare de la firma care a făcut verificarea, cu mentionarea apartamentelor fara detector gaz montat, precizandu-se mai departe ca din cauza acestora se vor inchide gazele și vor suporta eventualele cheltuieli.
Nu am contor separat, sunt inca pe pausal, coloana veche verticala, care trece prin fiecare bucătărie, la care mai sunt conectate doar 5-6 apartamente din 54.
Intrebarea mea este daca în condițiile date, fara fereastra la bucatarie, doar balcon inchis cu termopan, am obligația montarii acestui detector?
Va rog, fara trimitere la lege/norme. Am citit si rascitit. Nu imi e prea clar.
Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: danielacostiuc , utilizator 15:01, 10 Aprilie 2023
Dispozitiile in domeniu impun instalarea de senzor de gaz in cazul consumatorilor nu conteaza daca este centrala termica individuala sau numai aragaz
In speta,chiar daca nu ati dezafectat tamplaria de la bucatarie,deoarece la balcon aveti tamplarie termopan este obligatoriu sa instalati senzor de gaz
Legea in vigoare este clara,fara exceptii sau derogari
este obligatorie instalarea de senzori si electrovana pe bransamentul general,inainte de intrarea in bloc.....daca ati scos fereastra bucatariei nu inseamna ca nu se mai aplica.....
Buna ziua, va rog o lamurire: in cazul in care am deja instalat in apartament un detector gaz pe cost propriu de aprox. 3 ani, sunt obligata a plati instalarea unui alt detector recent instalat pe etaj ( la 4m de cel propriu) in valoare de 221 lei? Pot refuza plata adaugata la cotele intretinerii? Si daca da, in baza carui articol de lege? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
Mirela Visinoiu, utilizator
Buna ziua, conform normelor legale in vigoare, si a ceea ce spuneti dvs, obligativitatea instalarii se refera la consumatori, adica cei conectati la retea, aragaz sau centrala, cei deconectati ce obligativitate au? Legea nu face nici o referire.... consider ca neintrunind conditiile legale, adica neavand conexiune si nefiind consumator....nu am nici o obligatie. am doar o bucata de teava de 1 m, ramasa in apartament si sigilata oficial. DECI?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)
Detector de gaze in apartamente sode sode Va aduc in atentia Dvs.urmatoarea situatie. Acum 9 ani In urma desfiintarii centralei termice din cartierul unde locuiesc am montat o centrala termica proprie ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)