avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de arenda teren agricol
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de arenda teren agricol

Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu un contract de arenda teren agricol incheiat de parintii mei ca arendatori. La punctul 6 al contractului - Dreprurile si obligatiile arendasului se prevede la litera l.) ca obligatie - sa plateasca impozitele datorate pe veniturile realizate din exploatarea terenului arendat. Intrebarea mea este daca aceasta se refera la impozitul pe venitul obtinut de parintii mei si pe care arendasul se obliga sa le plateasca sau nu.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:04, 20 August 2013
Arendasul are aceasta obligatie si ca urmare, retine din drepturile de arenda, procentul de impozit, pe care il plateste la fisc.(16% din 75%arenda ~ 12% din brut).Functie de modul de plata (fizic sau in bani), se scade impozitul si arendatorul primeste diferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Contract arenda teren agricol filica filica Mama mea in varsta de 82 de ani are terenul agricol dat in arenda la o socetate agricola din anul 2008 pentru care primeste plata in natura (griu si porumb) ce ... (vezi toată discuția)