avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa vand o srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa vand o srl

As dori sa vand un srl,fara datorii cu toate actele la zi.Vroiam sa stiu daca dupa ce o cesionez/vand o sa mai am vreo responsabilitate si ce acte sunt necesare pentru vinderea/cesionarea ei .va multumesc
Cel mai recent răspuns: princessmaya , utilizator 21:01, 19 Martie 2009
Pentru cesiune este nevoie de:
- hotararea AGA
- contor de cuvinte
- contract de cesiune
- act constitutiv actualizat
- cesionarul va da o declartie pe proprie raspundere la notar sau la ORC in fata judecatorului delegat
- declaratie pe proprie raspundere si specimen de semnatura din partea noului administrator
Daca se va schimba si sediul societatii este nevoie de un contract de comodat/inchiriere.

Intr-o societate comerciala raspunderea ii apartine administratorului, chiar daca acesta este revocat din
functie va raspunde de actiunile sale in legatura cu activitatea societati.
am inteles...deci in caz ca se vor face ilegalitati pe aceasta firma tot eu raspund!?...nu inteleg de ce.Dar se poate face un act la notar prin care primul administrator(adica eu) sa nu mai raspunda de nimic?va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
princessmaya, utilizator
Ati inteles gresit, dvs veti raspunde numai pentru perioada in care ati fost administrator.
Noul administrator va raspunde de la data la care a fost numit, insa nu si pentru perioada in care dvs ati fost administrator.
#-o...multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator edusa edusa Buna ziua am o firma cu cod caen 702, si as vrea sa o cedez parintilor mei?ce trebuie sa fac si daca contractele care sunt incheiata raman in ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale mihai09 mihai09 Buna ziua sunt asociat unic in srld si doresc sa cesionez integral partile sociale care este primul pas de urmat? sa depun la registru o decizie prin care sa ... (vezi toată discuția)