avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare grad handicap posttransplant renal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare grad handicap posttransplant renal

Buna ziua, o sa va zic problema mea pe scurt ,care e in felul urmator:
Am facut transplant de rinichi in Noiembrie 2012, in Martie 2013 trebuia sa merg la expertiza medicala (comisie) in localitatea (X) unde am domiciliu pentru a mi se stabili gradul de pensie,unde am vazut decizia venita de mai sus,adica din resedinta de judet (Y) pe care aveam specificat gradul I cu handicap grav.M-am prezentat la comisie ,unde mi-a dat decizia fiind incadrata in gradul I handicap grav ,dupa ce am semnat ,vazand ca nu i-am dat mita ,doamna doctor mi-a cerut decizia inapoi si in fata mea a modificat gradul , a pus gradul II de pensie.Se vede clar ca a fost modificata (decizia era batuta la masina ,dar dansa a modificat cu pix).Stiu ca exista lege care prevede ca 12 luni dupa transplant sa beneficiem de handicap grav , am facut contestatie si a doua zi am depus-o la dansa la birou , fara sa imi dea nr de ordine,motivand ca sunt prima persoana din localitatea X care depune contestatie,dar ea v-a trimite contestatia unde trebuie.
Pana in luna iulie mi-a venit si indemnizatia de handicap, insa de luna aceasta nu a mai venit.De aceea eu banuiesc ca dansa nu a intregistrat contestatia facuta de mine.
Acum va cer ajutorul dvs , nu stiu unde sa fac contestatie,unde sa ma adresez.Precizez ca pe langa transplant renal am si alte boli , una din ele fiind la coloana ,care imi permite deplasarea doar insotita.
Stiu ca suna a rautate,dar as mai vrea sa ma sfatuiti unde as putea sa ma adresez ca sa vina cineva autorizat sa vada ce se intampla aici , cum se dau gradele de pensie ( in functie de plic -mita ) .Vreau sa vina cineva cu camera ascunsa si sa filmeze, pt ca taie grade la oameni bolnavi si da la cei "bolnavi".Stiu cazuri care nici macar nu se prezinta la comisie,doar duc "cadoul" si au continuitatea pensiei asigurate,iar persoanele respective sunt asa de bolnave incat muncesc in strainatate!
Nu vreau sa fac rau ,dar dansa mi-a facut mie ,desi aveam dreptul pana in Noimebrie 2013 la handicap grav.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:33, 21 August 2013
Sesizati in scris comisia medicala de contestatii din cadrul Directie sanitare judetene. Contestatia dvs. trebuia depusa la aceasta comisie, nu pe masa medicului din comisia de expertiza medicala. Anexati toate documentele pe care le detineti (decizia cu modificarea facuta cu pixul, actul medical de iesire din spital in urma transplantului, alte documente pe care le detineti in baza carora trebuia facuta corect incadrarea dvs. in grad de handicap).
Banuiala cu neinregistrarea contestatiei dvs. si netrimiterea la comisia de contestatii, de catre medicul din comisia de expertiza medicala, nu vad cum o puteti dovedi, atata timp cat nu detineti un nr. de inregistrare/ data.
Daca aveti documente care va sustin punctul de vedere, referitor la "aranjamente" le puteti depune la sesizarea dvs. Daca nu detineti astfel de documente care nu pot fi contestate in instanta de judecata, este bine sa nu amintiti de acestea. Poate fi vorba de un caz penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap sori77 sori77 Buna seara.Am facut un transplant renal si comisia de expertiza in munca a hotarat sa/mi acorde gradul doi pentru incapacitate de munca.Stie cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Cerere de incadrare in grad de invaliditate respinsa nicuteris nicuteris Buna ziua, Eu am efectuat un transplant renal in luna iunie 2011,si dupa 272 zile de concediu medical am intocmit un dosar pentru Comisia de expertiza in ... (vezi toată discuția)