avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma - cu ce acte treb sa merg la notar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma - cu ce acte treb sa merg la notar

Va rog din lista de mai jos de acte, care dintre ele trebuie obligatoriu sa fie facute cu un notar sau avocat:


2. Act constitutiv (care poate fi autentificat de catre avocat/notar dar poate fi si sub semnatura privata)
3.contract de comodat
4. specimen de semnatura pentru administrator (care se poate da la notariat sau la depunerea dosarului, la ONRC – fara plata).
8. declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile pentru a fi asociat/administrator (poate fi autentificata de avocat).
11. declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile de autorizare

Cel mai recent răspuns: ContSters42711 , utilizator 12:27, 22 Martie 2009
nici unul nu trebuie obligatoriu la notar sau avocat. insa pentru a va edifica asupra activitatii ce urmeaza a o desfasura este bine ca la intocmirea actului constitutiv sa consultati un avocat sau notar.
Atunci, este musai nevoie de la infiintarea unui SLR cu asociat unic sa merg la un notar/avocat?
Deja am cumparat o carte scrisa de un jurist care are exemple de contracte de comodat, act constitutiv etc.
Adica practic daca ma folosesc de aceste monstre din carte eu practic pot sa ma duc direct la Biroul unic si sa imi depun dosarul fara a mai trece pe la vreun avocat sau notar?
8. declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile pentru a fi asociat/administrator (poate fi autentificata de avocat).

Asta trebuie sa aiba data certa.
Atat declaratia pe proprie rapundere, cat si specimenul de semnatura pot fi date la ORC in fata judecatorului delegat si nu se percep taxe.

In ceea ce priveste actul constitutiv si contractul de comodat, acestea sunt valabile ca acte sub semnatura privata, este suficient sa puneti data si sa semnati pe fiecare pagina in parte.

Ref. la declaratia model 2 (pentru autorizare), trebuie semnata de administrator, nu trebuie atestata de avocat sau autentificata de notar.
Actul constitutiv a unei societati trebuie personalizat in functie de dorinta dumneavoastra cu privire la afacerile viitoare, daca folositii la constituire modele (care sunt generale) s-ar putea sa infiintati o firma ,, model" si ulterior sa va coste mai mult decat economia realizata la constituire.

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)
Nelamuriri inainte de infiintare hillfingerr hillfingerr Buna ziua. In urma studiului unor numeroase legi si ghiduri privind infiintarea unei firme (SRL) am ramas cu cateva nelamuriri cu care sper sa ma puteti ... (vezi toată discuția)