avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont salariu

In primul rant tin sa va spun buna ziua!Am si eu o problema si sper sa gasesc aici ajutorul.In anul 2010 am facut o descoperire de card la [],ca urmare a crizei si scaderea salariilor nu am mai putut plati acea descoperire.Intre timp am schimbat banca la care sa se faca virarea salariului,iar ieri,cu stupoare cand am incercat sa ridic niste bani de la un ATM,am vazut ca am contul gol.Am luat legatura cu banca si mi-a comunicat ca un domn executor judecatoresc mi-a pus proprire pe respectivul cont.Tin sa precizez ca lucrand in armata,in acel cont mi se vireaza si bani de chirie,norma de hrana pe langa drepturile banesti nete.Sincer acum nici nu stiu la ce sa ma astept,si ce sa fac de aceea va cer din suflet un sfat.Mai precizez ca descoperirea de card am facuto la actualul loc de munca,si aici nici in ziua de azi nu a venit nimic nici de la banca nici de la domnul executor.
Intrebarea mea este daca e legala aceasta poprire pe cont,ce pot face eu acum avand in vedere ca salariul meu net este undeva in jur de 820 de lei,iar in respectivul cont se vireaza lunar in medie 1300 de ron.Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexyo88 , utilizator 15:50, 21 August 2013
Poprirea pe cont este legala, solicitati executorului sa va inapoieze 2/3 din salariu.
2/3 din salariul net,sau ce intra pe cont?in caz de refuza...ce este de facut?
Daca refuza ii faceti plangere penala.
Imi mai puteti spune va rog,poprirea din acel cont se face din salariul net...sau drepturile banesti acumulate?2/3 din 820 sau din 1300?
Eu zic ca toata suma poate fi poprita. Vi se ia doar 1/3 tocmai pentru a avea ce manca, astfel nu puteti zice ca norma de hraha are destinatie speciala, de asemenea banii pentru haine sau alte sporuri , care fac parte din veniturile salariale nete.

Alte discuții în legătură

Norma de hrana popageorgedaniel popageorgedaniel norma de hrana pe care o primim noi cadrele active din MAI poate fi luata in calcul la retinerile salariale cu titlul de executare silita ? (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)