avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Norma de hrana
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Norma de hrana

norma de hrana pe care o primim noi cadrele active din MAI poate fi luata in calcul la retinerile salariale cu titlul de executare silita ?
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
popageorgedaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:43, 18 Decembrie 2013
Conform codului fiscal, drepturile de hrana in timp de pace, primite de personalul din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, nu intra in categoria veniturilor salariale. Conform codului de procedura civila, sumele cu destinatie speciala, nu pot fi urmarie pentru niciun fel de datorii.
Cine face retinerea, direct angajatorul sau aveti poprire pe contul in care va intra salariul? Daca retinerea este facuta direct de angajator, cei de la contabilitate ar trbui sa stie ca nu pot popri aceasta norma.
Daca retinerea este facuta de banca, angajatorul va vireaza banii in cont, dar nu specifica expres x lei salariu si y lei norma de hrana, asa cun e mentionat pe fluturasul de salariu. Depuneti o cerere la banca, insotita de o copie a fluturasului de salariu, prin care solicitati eliberarea sumei reprezentand norma de harana. Motivati cererea cu prevederile codului fiscal si de procedura civila.
Nu cred ca este vorba de o suma cu destinatie speciala . Tinand cont de faptul ca partea din salariu ce revine salariatului este destinata asigurarii mijloacelor de subzistenta, inclusiv hrana, nu exista niciun temei ca sa i se asigure in plus si norma de hrana.
Din ce stiu, din practica bancilor, norma de hrana este poprita. Singurul avantaj adus salariatului este ca nu este poprita in intregime ci in cuantum de 1/3 sau 1/2 dupa cate urmariri silite sunt.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe conturi. gabriel8 gabriel8 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie a carei legalitate este indoielnica (parerea mea),si doresc sa ma ,,luminati'' vis'a'vis de aceasta problema,cu ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Norma de hrana 12b si pensia de intretinere a minorului paramore paramore Adresez două întrebări: În cazul unui proces pentru stabilirea pensiei alimentare, este luată în calcul şi norma de hrană 12b ca venit? În cazul ... (vezi toată discuția)