avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Persoana necunoscuta care are domiciliul la adresa mea
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Persoana necunoscuta care are domiciliul la adresa mea

Buna ziua!Am si eu o intrebare cu privire la o persoana pe care nu o cunosc si are buletinul la adresa mea .Eu locuiesc la aceasta adresa de 13 ani si nu stiu cum a reusit sa faca buletinul pe adresa mea fara consintamantul meu.In tot acest timp am primit tot felul de somatii de la diverse institutii unde are datorii si amenzi.M-am interesat la politie si am aflat ca trebuie sa-si schimbe buletinul anul acesta in septembrie 2013.Am fost la evidenta populatiei si mi s-a explicat ca nu poate sa-l oblige sa-si schimbe adresa daca acesta nu vrea si spune ca nu are un domiciliu stabil si ca ei sunt obligati sa-i faca buletin provizoriu la adresa mea din an in an..V a rog sa ma indrumati unde sa ma adresez ca aceasta persoana sa nu mai poata avea domiciliul la adresa mea.Precizez ca politia l-a localizat si locuieste la bunicii lui.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:25, 21 August 2013
Din punct de vedere juridic "luarea in spatiu" in baza careia se obtine acordul pentru a domicilia la o anumita adresa ,reprezinta acordul de principiu la o anumita data,al proprietariului de drept al imobilului
Acordul dat de proprietarul spatiului se poate revoca extrem de usor, chiar daca celor de la SEIP sau politie li se pare greu.
Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la politie, iar in baza ei si din momentul depunerii declaratiei, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.
Din pacate nu e chiar asa de simplu. Declaratia notariala nu este de folos; de aceea nici nu i-a fost indicata la Evidenta Persoanelor aceasta solutie pentru ca este doar o legenda. De fapt un basm, ca n-are niciun samburel de adevar :)
Domiciliul unei persoane nu se poate anula decat in baza unei hotarari judecatoresti.

La politie puteti face o reclamatie (chiar daca l-au gasit) in care sa cereti sa i se puna in vedere sa isi schimbe cartea de identitate corespunzator cu realitatea, insa daca are viza de resedinta la bunici este in legalitate.
Mai este putin pana cand ii expira, nu cred ca ii va conveni sa stea cu carte de identitate provizorie. Primul inconvenient care imi vine in minte este ca nu poate calatori in UE decat cu pasaport iar diferenta de cost intre CI si pasaport este de aproape 300 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)
Pierderea domiciliului Radamante Radamante 1. Un copil major munceste in alta tara; 2. Isi poate pierde domiciliul din Romania la cererea tatalui/mamei? Nu trebuia sa fie anuntat/ Poate fi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare de domiciliu emmerson emmerson Vreau sa-mi schimb buletinul iar casa in care locuiam am vandut-o.Acum locuiesc intr-o alta casa dar care nu este proprietate mea e proprietatea firmei.Pot ... (vezi toată discuția)